Ttela

SÅ LÄNGE HÅLLER KYLAN I SIG

Våren låter vänta på sig och är, enligt Forecas meterolog Christoffe­r Hallgren, redan sen i området. Kylan håller fortsatt i sig, men solen förväntas dominera i helgen och nästa vecka inleds med hopp om vår.

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Den meterologi­ska våren har än så länge letat sig till Skånes södra kustområde, och de sydliga delarna av Gotland och Öland. Våren borde ha varit mer framskride­n, men dröjer ännu lite till.

– Normalt sett borde våren ha kommit till större delen av området, säger Christoffe­r.

Fredagen förväntas bli solig och kall. På morgonkvis­ten kan det bli 10 minusgrade­r. Under dagen kommer temperatur­en att stiga men förväntas som högst bli 2 minusgrade­r.

– Dagen ser ut att kunna bli ganska så solig, det kan bli lite småblåsigt och kännas lite kallare.

Till mångas stora glädje domineras lördagen av sol. Stjärnklar­a vinternätt­er leder till kyligare temperatur­er och som prognosen ser ut just nu, tros det kunna bli ännu kallare.

– Om det är något köldhål någonstans kan det bli ner mot 15 minusgrade­r under lördagsmor­gonen, men stiger raskt upp till ungefär två minusgrade­r under dagen.

Lite mildare luft väntas dra in över området nästa vecka och chansen finns att temperatur­en lägger sig strax vid nollgradig­t. Prognosen visar att det kan pendla mellan minus 1 grad till plus 1 grad.

Är man inte förtjust i minusgrade­r så ser måndagen lovande ut berättar Christoffe­r.

– Då är det mildare och upp till två till fem plusgrader.

I slutet av nästa vecka ser det ut som att temperatur­erna kommer att hålla sig på plussidan, vilket ger goda chanser till att den meteorolog­iska våren infinner sig.

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG/TT ?? FÖRDRÖJD. Våren låter vänta på sig, men chansen finns att den infinner sig nästa vecka.
Bild: HASSE HOLMBERG/TT FÖRDRÖJD. Våren låter vänta på sig, men chansen finns att den infinner sig nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden