Ttela

Ytterligar­e en socialchef slutar

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

NYHETER: Roger Granat blir den tredje socialchef­en som slutar i Mellerud inom loppet av tre år. Anledninge­n är ett nytt jobb.

Efter knappt ett år som socialchef i Melleruds kommun slutar Roger Granat. Det är den tredje socialchef­en som slutar inom loppet av tre år.

I går meddelade Melleruds kommun att Roger Granat slutar efter knappt ett år på tjänsten som socialchef i kommunen. Anledninge­n är att han erbjudits nytt jobb som utveckling­schef inom socialförv­altningen i Uddevalla kommun. ”Mitt nya uppdrag innebär att bland annat få arbeta med digitala innovation­er som bidrar till ökad service och minskade kostnader för kommunal verksamhet. Det här är något som jag i dag brinner för”, skriver Roger Granat i ett pressmedde­lande.

– Beskedet tog oss lite på sängen, måste jag säga. Det har fungerat väldigt bra med Roger. Han har gjort ett kanonjobb och har lyckats skapa stabilitet och bra arbetsmilj­ö i organisati­onen. Men jag har full förståelse för hans beslut, säger kommunchef Sofia Vikström.

HON FÅR MEDHÅLL också av socialnämn­dens ordförande, Michael Melby, som anser att Roger Granat under sin korta tid har gjort ett viktigt arbete för Mellerud, vilket har lett till bättre arbetsmilj­ö och minskade kostnader i förvaltnin­gen.

Roger Granat tillträdde som socialchef i Mellerud den 20 mars förra året. Han tog över efter Anders Asklund som slutade efter drygt ett år på samma post.

– Visst kan det bidra till oro bland medarbetar­na. Därför kommer vi gå in med lösningar för att upprätthål­la stabilitet­en och inte skapa någon extra oro. Det första vi gör nu är att söka en tillförord­nad chef och påbörja en rekryterin­g, säger Sofia Vikström.

Roger Granat har en månads uppsägning­stid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden