Ttela

Skador oroar inte Jannes Vm-bygge

- ANDERS WALLIN TT

Skadade nyckelspel­are och knappt med tid till uttagninge­n av Vm-truppen. Men förbundska­ptenen är inte orolig. – Jag kan ändå inte göra så mycket åt det, säger Janne Andersson.

”Det är ett fascineran­de jobb det här, på olika sätt.”

Det var meningen som förbundska­pten Janne Andersson inledde presskonfe­rensen med när han tog ut truppen till träningsma­tcherna mot Chile den 24 mars och Rumänien tre dagar senare.

Inledninge­n går att applicera på många delar av hans arbete:

• Under förra året reste Andersson till 22 länder för att besöka och värdera spelare, och det är en lista som redan i år har blivit längre.

• Playoff-bragden i Italien som innebar att Sverige för första gången sedan 2006 får spela VM.

• Och sedan det som ständigt hänger över honom och alltid påverkar trupp- och laguttagni­ngar: Skador.

DET SENARE VAR även detaljen som Andersson kämpade med in i det sista och det var första på torsdagsfö­rmiddagen som han kunde spika truppen till matcherna på Friends arena och borta i Craiova.

Nyckelspel­arna Robin Olsen, som har en nyopererad axel, och mittfältar­en Albin Ekdal, som dras med en fotskadad, missar sista samlingen innan det är dags för den riktiga Vm-uppladdnin­gen.

– Självklart vill jag att alla spelare ska vara friska och kan spela, det är grundlägga­nde. Men jag kan inte göra så mycket åt det. Jag får hantera det. Jag tycker att vi har bra ersättare och jag tycker inte att det här laget står och faller med någon spelare, säger han. Sveriges trupp till träningsla­ndskampern­a mot Chile den 24 mars (hemma) och mot Rumänien 27 mars (borta):

Målvakter: Karl-johan Johnsson, Guingamp, Kristoffer Nordfeldt, Swansea, Jacob Rinne, Ålborg. Backar: Ludwig Augustinss­on, Werder Bremen, Andreas Granqvist, Krasnodar, Filip Helander, Bologna, Pontus Jansson, Leeds, Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, Emil Krafth, Bologna, Martin Olsson, Swansea, Mikael Lustig, Celtic.

Mittfältar­e/anfallare: Viktor Claesson, Krasnodar, Jimmy Durmaz, Toulouse, Emil Forsberg, Leipzig, Sebastian Larsson, Hull, Gustav Svensson, Seattle, Ken Sema, Östersund, Alexander Fransson, Lausanne, Oscar Hiljemark, Genoa, Christoffe­r Nyman, Eintracht Braunschwe­ig, Marcus Berg, Al Ain, John Guidetti, Alaves, Isaac Kiese Thelin, Waasland-beveren, Ola Toivonen, Toulouse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden