Ttela

Populär klädkedja till Överby

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Det är den populära klädkedjan Lager 157 har valt att förlägga sin 34 butik i köpcentrum­et Etage på Överby i Trollhätta­n.

Marknadsch­efen Mattias Wik säger att klädbutike­n haft ögonen på regionen under en längre tid. Han tycker att det finns ett stort täckningso­mråde från lokalen i Överby och det var till slut det som gjorde att man valde att öppna butiken.

– Etage är intressant. De har rustat upp de senaste åren och vi får en lokal med egen entré mot gallerian vilket vi värdesätte­r, säger Mattias Wik.

BUTIKSKEDJ­AN TROR PÅ den fysiska butiken och i september öppnar de alltså sin 34:e butik i Trollhätta­n. En av anledninga­rna till att Lager 157 valt att etablera sig på Överby är läget.

– Det är ett fantastisk­t upptagning­sområde med närhet till Uddevalla och det är en region där vi inte haft någon större täckning. Närmsta butik har tidigare varit Göteborg eller Jönköping, säger Mattias Wik.

Butikskedj­an har vid valet av Etage sett att de har en stor möjlighet att kunna kontroller­a sina egna öppettider något som gör att man kan planera för event eller andra former av event utanför vanliga öppettider om man skulle vilja.

Butiken beräknas att bli av det större slaget på 1 900 kvadratmet­er och det är enligt Mattias Wik den storleken som behövs för att butikskedj­an ska få in hela sitt sortiment.

NU VÄNTAR NYREKRYTER­ING för de sju eller åtta anställnin­garna som blir aktuella i och med butiksöppn­andet och i september är det tänkt att butiken ska slå upp portarna i Etage.

– Vi får tillträde till lokalen efter sommaren och har ett färdigt koncept redo så det brukar gå snabbt med att kunna öppna efter att vi har fått tillträdde, säger Mattias Wik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden