Ttela

Ekeroth ger inte upp om Sd-plats

- LARS LARSSON/TT PETER WALLBERG/TT

SD:S interna strid om namnen på partiets riksdagsli­sta avgörs i helgen. Den omstridde Kent Ekeroth har inte gett upp om en plats på valsedeln.

Sverigedem­okraterna (SD) samlas i helgen i Nacka för att ta beslut om namnen på partiets riksdagska­ndidater i valet. Ekeroth är en av flera nuvarande riksdagsle­damöter som har plockats bort från valberedni­ngens förslag. Men en alternativ lista där hans namn finns med har lanserats.

– Jag tror att om ombuden får och vågar rösta som de vill så har vi goda chanser att vinna, säger Kent Ekeroth.

Ekeroth har inför lördagens avgörande ställt upp på flera intervjuer i olika medier, något

som han inte brukar göra annars. Han planerar även att gå upp i talarstole­n under valkonfere­nsen. För Ekeroth handlar det nu om att försöka rädda sig kvar i riksdagen och den svenska politiken. Annars lämnar han politiken.

– Ja, det gör jag, åtminstone den formella politiken. Jag kanske jobbar mer med mediasaker och så har jag lite andra projekt som inte har med politik att göra, säger Ekeroth.

– Och så flyttar jag på grund av säkerhetss­käl till Ungern, förmodlige­n. Är det inte jobbigt att fortsätta, om du kommer in, med tanke på att partiledni­ngen inte vill ha dig där?

– Det kan man ju fråga sig men jag tror att deras största problem är den mediala bilden, när jag blir attackerad ute på gator och torg, säger Ekeroth.

 ??  ?? VILL TILLBAKA.
VILL TILLBAKA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden