Ttela

Johnson: ”Putin bakom attacken”

STORBRITAN­NIEN: FORTSATT FROSTIGT MELLAN LÄNDERNA

-

Storbritan­niens utrikesmin­ister Boris Johnson säger att Valdimir Putin troligtvis ligger bakom giftattack­en i Salisbury. Både Labours ledare general-sekreterar­e Jens Stoltenber­g varnar för ett nytt kallt krig. Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May har bland annat svarat på attacken med Rysslands utrikesmin­ister Sergej Lavrov svarar i sin tur med att utvisa brittiska diplomater. Bilden är ett montage.

Ryssland kommer att svara på Storbritan­niens beslut att utvisa 23 ryska diplomater genom att göra detsamma med brittiska diplomater, säger den ryske utrikesmin­istern Sergej Lavrov.

– Det kommer vi, självklart, svarar Lavrov på en fråga från Reuters reporter i samband med ett möte i Kazakstan om Syrien.

BESLUTET ATT UTVISA ryska diplomater fattades av Storbritan­nien sedan landet pekat ut Ryssland som ansvarigt för nervgiftsa­ttacken mot den tidigare dubbelagen­ten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.

Ryssland meddelar även att man kommer att inledda en brottsutre­dning om mordförsök på Julia Skripal, som är rysk medborgare, och en om mord på en annan ryss, Nikolai Glushkov, som hittades död i sitt hem i London i år.

Läget mellan Ryssland och Storbritan­nien är mycket spänt efter det misstänkta mordförsök­et på Skripal.

Brittiska utrikesmin­istern Boris Johnson säger att det är ytterst sannolikt att president Vladimir Putin var den som fattade beslutet att

Ordkriget trappas upp mellan Ryssland och Storbritan­nien. Samtidigt varnas det för att man provocerar fram ett nytt kallt krig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden