Ttela

Skoftebyn är redo att växla upp

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Som nykomling i division 1 väntar en helt ny utmaning för Skoftebyns IF när serien sparkar i gång om en knapp månad. – Vi måste vara mer noggranna i allting, berättar Kajsa Mazolaqi, huvudträna­re i SIF.

Under ledning av tränarduon Kajsa Mazolaqi och Patrik Thulin stod Skoftebyns IF för en lysande fjolårssäs­ong i division 2. Avancemang­et upp till division 1 säkrades redan med två matcher kvar att spela, och sedan dess har förberedel­searbetet inför den annalkande säsongen varit i full blom.

TRUPPEN HAR BLAND annat förstärkts med meriterade namn som Anna Larsson, Linn Andersson och Anna Johansson, vilket innebär att firma Mazolaqi/thulin har en bred trupp att tillgå.

– Vi har stor konkurrens på varje position och många bra spelare att välja mellan. Det är en månad kvar tills serien drar i gång och vi har fortfarand­e inte spikat någon matchtrupp, berättar Mazolaqi, som under försäsonge­n har fått se sitt lag mäta sina krafter med elitettan-laget Kungsbacka (1-5-förlust), division 1-laget Gauthiod (1-2) samt division 2-lagen Falköping (31) och Orust (1-3), innan man under lördagen ställs mot division 1-kollegan Bergdalens IK på Edsborgs konstgräs.

– Vi har valt att matcha laget tufft för att försöka växa in i division 1-tempot och för att spelarna ska förstå vad som kommer att krävas av dem, förklarar Mazolaqi och utvecklar sitt resonemang:

– TEMPOT ÄR mycket högre på den här nivån. Dessutom måste man vara noggrannar­e både med och utan boll. Medan vi tidigare har kunnat rädda upp försvarsmi­sstag med bra individuel­la prestation­er, så kommer misstagen att straffas hårdare i division 1. Det blir därtill ett mentalt test för spelarna att hamna i underläge betydligt fler gånger än vad vi gjorde i fjol.

MÅNGA NYKOMLINGA­R VÄLJER en defensiv approach när man anländer till en högre division, men till den skaran sällar sig inte Skoftebyn.

– Vi kommer inte att ge vika från vår i grunden offensiva spelfiloso­fi. Vi spelar hellre bra fotboll i division 2 än ”tjongfotbo­ll” i division 1, avrundar Kajsa Mazolaqi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden