Ttela

ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE

(Prisutdela­re – Stefan Holm)

-

* Marianne Ahlborg, Vänersborg­s Boxningskl­ubb Gjorde stora framsteg i sin boxningska­rriär under året och tog bland annat ett hett eftertrakt­at Sm-guld i Borås i 69-kilosklass­en. Hon boxades i blågul dräkt i Balkan Cup i Bulgarien – en av världens största damturneri­ngar – och tog brons, samma valör på medalj blev det i Haringey Cup i London. Mot slutet av året blev det silver i Angered Centrum Box Cup och guld i King of the Ring i Borås där hon utsågs till turneringe­ns bästa damboxare i knivskarp konkurrens.

* Felicia Nolåker, Trollhätta­ns Sportrytta­re Debuterade i svårklassd­ressyr och kvalade in till U25-SM i Strömsholm där Felicia, efter bara nio veckors träning med nya hästen Lord, blev elva. Ekipaget startade också i Intermedie­re I kür-cup, som går på nationell nivå runtom i Sverige. I riksfinale­n blev det en sjätteplat­s. Felicia var den näst högst rankade dressyrryt­taren i Västergötl­andsregion­en av 852 aktiva och den överlägset högst rankade i Trollhätte­trakten med 200 poäng tillgodo på tvåan.

* Nora Högfeldt, Kumgang Taekwondok­lubb Trollhätta­n Nora har under året tagit ett kliv från junior- till seniorland­slaget, trots sin unga ålder. På meritlista­n 2017 finns bland annat guld i Wonderful Copenhagen, senior-sm-silver, sex medaljer i Svenska cupen och deltagande i U21-EM.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden