Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Närmare 17 000 kronor i vinst på förra lördagens V75-system – och nu kan det bli ännu mer.

Varför? Ja, Momarken bjuder på jackpot så det kan bli riktigt bra betalt för sju rätt.

Visst, det gäller ju att pricka in alla sju vinnarna och även om det ser ut att bli svenskbeto­nat krävs det både tur och skicklighe­t för att lyckas.

Exakt 16 782 kronor blev vinsten senast och bakom den framgången låg främst helgarderi­ngen i stoloppet. 18-oddsaren Dealwithak­iss, som vann med tio (!) längder i sitt livs sista start, rensade rejält. Dessutom förlorade omgångens stora favorit, nämligen Zenit Brick.

Spikarna Olle Rols och Sir QC i de två sista avdelninga­rna vann i säker stil, så det fanns ingen anledning att bli nervös – även om Olle Rols bjöd på en liten startgalop­p ...

Hästkarlen Strömberg

De som aldrig kört häst har givetvis svårt att se alla de små detaljer som gör en kusk till ett med hästen. I lördags fick jag se det när Hans R Strömberg vann med sin stjärna On Track Piraten.

Hans litade till hundra procent på sin travare när han ryckte bomullen 50 meter före mål. Just det här med att tro och lita på sin häst kräver år av erfarenhet. Jag blev imponerad av hur Hans R Strömberg agerade bakom ”Piraten” från start till mål. Snack om en 5-stjärnig kuskinsats!

Spikarna leder runt om

Momarken är en speciell bana med snäva kurvor och ett 240 meter långt upplopp. Det är ingen drömbana för mig trots att jag vunnit en del V75-lopp där.

Nu är jag inne på att Farouk BR (avd 5) och BBS Sugarlight (avd 6) har goda vinstchans­er. Ja, båda bör vinna från ledningen, om jag läst loppen rätt.

Omgången ser inte direkt svår ut och det kan bli en segerparad för svenska ekipage, undantaget då i kallblodsl­oppet och Steinlager­s Äreslöp med BBS Sugarlight. Nyckelkusk­ar? Ja, definitivt Björn Goop men räkna också med Lutfi Kolgjini, Johan Unterstein­er och Ulf Ohlsson.

I övrigt; visst är det väl snart dags för vitsipporn­a?

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden