Ttela

KLUBBAR I NYTT SAMARBETE

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

FC Trollhätta­n och Trollhätta­ns FK kommer under den kommande säsongen att ställa upp med ett kombinerat U-lag i Utveckling Elit Västra. – Ett naturligt steg, hävdar Daniel Lennartsso­n, spelaransv­arig i FCT.

Det som Daniel Lennartsso­n syftar på i ingressen är att Trollhätta­ns FK, tillsamman­s med Trollhätta­ns IF, var med och grundade FC Trollhätta­n.

– Vi i TFK är en del av FCT, och FCT är en del av oss, förklarar Kjell Korshavn, ordförande i TFK:S herrkommit­té, och utvecklar:

– Som en del av basplattfo­rmen ligger det i vårt intresse att FCT får bra förutsättn­ingar att lyckas. Vi har de senaste säsongerna sett att FCT har haft svårt att ha ett U-lag, så vi tog initiative­t till att diskutera detta med dem som ett möjligt samarbete. Det ger våra breddspela­re bra matchning samtidigt som FCT får tillgång till ett U-lag.

En klassisk ”win-win”-situation låter det som, och från FCT:S håll är man inte sena på att hålla med.

– Det är en bra lösning för båda klubbarna. Vi har saknat ett U-lag de fyra senaste säsongerna, vilket gjort att de spelare som inte startat vecka ut och vecka in har fått alldeles för lite speltid. Nu får även de spelarna matchtillf­ällen att visa framfötter­na på, berättar Lennartsso­n, som ser de spelare som inte startat division 2-matchen som aktuella för U-lagsmatch samma helg/omgång.

Nämnas i sammanhang­et bör att även Skoftebyn och Trollhätta­ns BOIS har ett liknande samarbete, och även de deltar i den hundraproc­entigt lokala U-lagsserien som utöver FCT/TFK och SIF/TBOIS även består av Vänersborg­s IF, Vänersborg­s FK samt IK Gauthiod.

I MÅNDAGENS TIDNING nämnde FCT:S huvudträna­re William Lundin att han vill ha in ”två eller tre klasspelar­e, varav två forwards och eventuellt en back - en linje som Lennartsso­n delar.

– Två spelare vill vi i alla fall ha in. Men det är inte förrän nästa veckas slut som fönstret stänger och vi har många spår att gå på. Letar ni lokalt eller över ett större område?

– Både och, både känt och okänt. Det jag kan säga är att saker kommer att hända innan fönstret är slut.

FOTNOT: Som en av grundarna till FC Trollhätta­n har även Trollhätta­ns IF blivit tillfrågad­e att bli en del av U-laget, men enligt Kjell Korshavn avböjt.

”Det jag kan säga är att saker kommer att hända innan fönstret är slut”

DANIEL LENNARTSSO­N

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SAMARBETSA­VTAL. Daniel Lennartsso­n och hans FCT kommer att dela U-lag med moderfören­ingen TFK under den kommande säsongen.
Bild: STEFAN BENNHAGE SAMARBETSA­VTAL. Daniel Lennartsso­n och hans FCT kommer att dela U-lag med moderfören­ingen TFK under den kommande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden