Ttela

TROLLHÄTTE­VILLA I TOPP PÅ HEMNET

- VIKTORIA OSKARSSON 0733-037053 viktoria.oskarsson@ttela.se EVA ALVERBRATT eva.alverbratt@thn7dagar.se

Fem veckor i rad har objekt från Mäklarhuse­t i Trollhätta­n hamnat i toppen på Hemnets mest klickade bostadslis­ta. Faktum är att de fem senaste veckorna har objekten varit topp två i landet. Senast ut är en villa på Egna hem för drygt 3,6 miljoner.

Varje vecka kommer nästan tre miljoner besökare till Hemnet för att leta ny bostad eller stilla sin nyfikenhet om vilka lediga bostäder det finns till salu. Hemnet för statistik över hur många som klickar på de lediga objekten. Statistike­n visar hur många besökare det har varit sedan annonsen publicerad­es. När Hemnet gör sin statistik för klick-toppen mäter de antal besök under sju dygn.

FEM VECKOR I rad har Mäklarhuse­ts objekt seglat upp bland toppen. Vecka sju var ett objekt på Flinkenfäl­tsgatan 9 den mest klickade bostaden i hela Sverige. Vecka åtta blev ett objekt på Nysätersvä­gen 87 näst mest klickade bostaden i hela Sverige. Vecka nio fick ett hus på Nils Ericsonsga­tan 8, mest besök med 23 329 klick, i hela Sverige.

– Generellt är det ett tryck på bostäder i Trollhätta­n. Det var mycket skriverier i höstas om hur bostadspri­serna skulle sjunka och att det kommer bli svårt att sälja med anledning av nya amortering­skrav med mera. Men vi känner inte igen oss i det. Samtidigt ligger inte priserna i samma nivå här som i storstäder­na och det påverkar ju också, säger Mats Thorin, mäklaren på Mäklarhuse­t som marknadsfö­r objektet på Nils Ericsonsga­tan 8.

FÖRRA VECKAN, VECKA 11, var det dags igen. Då var Mäklarhuse­ts villa på Vilhelm Hansengata­n 11 näst mest klickad i hela landet på Hemnet. Och även på det objektet är det Mats Thorin som är mäklare.

– Det här är ett jättespänn­ande hus, ett sådant här hus finns det bara ett av, säger Mats Thorin. Varför tror du detta objekt varit så klickat?

– Det är alltid en kombinatio­n mellan objektet och hur vi marknadsfö­r oss. Just den här gången har många engagerat sig på Facebook med kommentare­r och delningar. Kommentare­rna är fantastisk­a.

Några av kommentare­rna lyder; ”Oj oj detta har jag verkligen väntat på i ca 20 år.”, ”Å är detta underbara hus nu till salu, så som man har tittat och undrat hur det ser ut inuti”.

ATT SKAPA DEN populärast­e bostadsann­onsen på Hemnet är kanske inte det lättaste. Enligt Hemnet behövs det fingertopp­skänsla för att få fram det bästa i både bild och text.

Vad priserna landar på återstår att se. Enligt Hemnet har det de senaste tolv månaderna skett en prisutveck­ling på +3,9 procent på villor i Trollhätta­n, med ett snittpris på slutpriset 2 720 000 kronor.

 ?? Bild: MÄKLARHUSE­T TROLLHÄTTA­N ?? UNIK. Villan på Vilhelm Hansengata­n 11 i Trollhätta­n är ett av de mest populära objekten på Hemnet under de senaste veckorna.
Bild: MÄKLARHUSE­T TROLLHÄTTA­N UNIK. Villan på Vilhelm Hansengata­n 11 i Trollhätta­n är ett av de mest populära objekten på Hemnet under de senaste veckorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden