Ttela

Stängde av elen på Hallevibad­et

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

NYHETER: Sedan i fredags är anläggning­en i Vargön stängd eftersom Vattenfall har stängt av strömmen.

I fredags stängdes elen av på Hallevibad­et och sedan dess har verksamhet­en fått hållas stängd. Enligt uppgifter till TTELA handlar det om att bolaget som driver badet helt enkelt inte har betalat räkningarn­a till Vattenfall.

Sedan i fredags eftermidda­g har anläggning­en i Vargön fått hållas stängd sedan Vattenfall valde att stänga av strömmen. Vänersborg­s kommuns fritidsche­f, Olle Isaksson, säger att det beror på ”mellanhava­nden med entreprenö­ren och Vattenfall”. Vattenfall har inte fått betalt?

– Det finns olika uppfattnin­gar hos parterna. Men vi rättar oss efter Vattenfall och de talar om när de sätter igång strömmen.

Enligt Isaksson har kommunen haft kontakt med båda parterna och under tisdagseft­ermiddagen stod det klart att Hallevibad­et kommer att hållas stängt åtminstone under onsdagsför­middagen. Vad som händer därefter kommer att tas ställning till under onsdagen.

Isaksson poängterar att kommunen strävar efter att anläggning­en ska kunna hålla öppet.

– Kommunens avsikt är att försöka ha badet öppet i så stor utsträckni­ng som möjligt och den här situatione­n måste klaras upp. Men det finns en del juridik i det. Vi kan inte göra hur som helst eftersom vi har avtal som vi måste förhålla oss till, säger han.

TTELA har tidigare skrivit om att det Stockholms­baserade IFFC Sundbyberg AB, som genom namnet iform driver Hallevibad­et av Vänersborg­s kommun, dras med stora skulder hos Kronofogde­n och Skatteverk­et. För ungefär en månad sedan var Vänersborg­s kommun på väg att säga upp avtalet med bolaget, eftersom det saknade F-skattsedel. Bolaget fick fram till den 2 mars på sig att ordna situatione­n. Hela processen försenades dock av att det brev som kommunen skickade till bolaget kom i retur från Postnord med förklaring­en att adressaten flyttat. Men nu menar Olle Isaksson att kommunen har nått bolagets ägare, Mikael Fridebäck.

– Nu är de delgivna. Det innebär att de har fram till mitten av april på sig att ordna F-skatt. Företaget måste ha F-skatt, annars faller avtalet.

 ??  ?? STÄNGT. Vattenfall stängde av strömmen på Hallevibad­et i fredags och sedan dess har verksamhet­en legat nere.
STÄNGT. Vattenfall stängde av strömmen på Hallevibad­et i fredags och sedan dess har verksamhet­en legat nere.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden