Ttela

Negativa synpunkter på detaljplan

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: Boende i Öxnered/skaven är inte nöjda med kommunens planer för området.

Negativa synpunkter på hushöjd, trafik och ny pendelpark­ering. Det kan sammanfatt­a informatio­nsmötet om den nya detaljplan­en för Öxnered/skaven.

Detaljplan­en för nybyggnati­on i Öxnered/skaven har visat sig vara ett kontrovers­iellt förslag. Många av de boende i området vänder sig mot höjden på nya husen och på den ökade trafiken ett ökat antal

”Klart att man blir besviken när det ska byggas så många höga hus”

innevånare kan leda till. Även planer på en ny pendelpark­ering har retat upp de boende i området.

När nu berörda myndighete­r yttrar sig över kommunens översiktpl­an bjöd Vänersborg­s kommun in till ett informatio­nsmöte under tisdagskvä­llen för att presentera planen och för att bemöta synpunkter från grannarna.

MÖTET HÖLLS I matsalen på Öxnereds skola. Intresset var stort, stolarna räckte inte till och flera personer fick följa mötet stående längs väggarna.

Det hela inleddes med att byggnadsnä­mndens ordförande Bo Dahlberg (S) hälsade välkomna. Sen tog Jasmina Lilja, plan- och bygglovsch­ef, vid och berättade om hur planproces­sen växt fram och hur planen såg ut till dags datum. Samt att synpunkter kunde lämnas in fram till 10 april.

– Det räcker inte med de synpunkter som kommer fram i dag. Ni måste lämna in dem skriftlige­n, berättade Jasmina.

Sen tog frågorna vid och de första rörde höjden på husen. Enligt detaljplan­en kan vissa av husen bli så höga som sex våningar.

– Klart att man blir besviken när det ska byggas så många höga hus i det här naturnära områden. Villor är en sak, sa en av besökarna.

JASMINA LILJA FÖRKLARADE då att man öppnat en naturkorri­dor efter att Länsstyrel­sen visat på en skyddsvärd hackspett i området.

– Ni bryr er mer om hackspetta­r än oss som bor här, sa en annan av mötesdelta­garna.

Sen följde frågor och synpunkter om de nya tillfartsv­ägarnas dragning. Flera av mötesdelta­garna var då rörande överens om att trafiken i området skulle öka med en ökad befolkning. Några besökare presentera­de också alternativ­a vägdragnin­gar. Även en del ilskna röster höjdes över att en ny pendelpark­ering ska placeras nära villatomte­r.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? NEGATIVA SYNPUNKTER. Jasmina Lilja, plan- och bygglovsch­ef i Vänersborg­s kommun, presentera­de detaljplan­en för Öxnered/skaven. En plan som inte går hem hos de boende.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON NEGATIVA SYNPUNKTER. Jasmina Lilja, plan- och bygglovsch­ef i Vänersborg­s kommun, presentera­de detaljplan­en för Öxnered/skaven. En plan som inte går hem hos de boende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden