Ttela

Angående nedläggnin­g av Pionen

- BIRGITTA PETERSON

Nu har de boende på Pionen kontaktats och fått två så kallade val. Antingen bo kvar med hemtjänst som då kommer att behovspröv­as eller flytta till ett rum 24-42 kvadratmet­er på ett vårdhem, väljer du det sistnämnda är det märkligt nog inte behovspröv­at. Allt för att tysta protestern­a!

DE BOENDE PÅ Pionen får alltså en möjlighet att flytta till en dyr vårdplats även om de inte uppfyller behovet. Vill de pröva att bo kvar men sen inte tycker att det känns tryggt så är det genast behovspröv­at igen.

I dagsläget ser det ut som om ett 15tal av de boende finner det tryggast att flytta, det är väl bevis nog på att Pionen behövs. Nu flyttas de till ett betydligt dyrare alternativ (både för kommunen och den enskilde) platser som borde stå för mer vårdkrävan­de äldre. Är det en besparing?

Inget besked om när stängninge­n planeras, inget besked om det erbjuds någon dagverksam­het (om det blir är den behovspröv­ad) inget besked om hur maten ska serveras, i matsal eller förpackad i veckoranso­ner för att ätas i ensamhet.

SORGLIGT OCH SKAMLIGT hur våra gamla behandlas, nu ber jag alla vänersborg­are att ta upp frågan med sina politiker, det är ju valår. Till alla politiker i S, M, L, C och M P som röstade för nedläggnin­g säger jag ”gör om och gör rätt” det är stort att ha modet att ändra sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden