Ttela

Kvartett kör för en bra sak

- SVEN WASSÉN

Folkrace men på bana. Så kan man enkelt beskriva en tämligen okänd bilkörning från banracing. – Vi körde två tävlingar förra året och fastnade för det, så nu har vi laddat inför denna helg då premiären är på Ring Knutstorp, säger en av grabbarna, Daniel Redenius.

Hela konceptet där man tävlar i serien Race 4 fun är ganska enkelt och verkar hur kul som helst. Man är fyra förare som tävlar i ett 8-timmars race på bana och efter varje race måste man skrota bilen, om man inte anmält sig till nästa race i serien.

– Det kan kännas surt men det är en del av det hela för att hålla nere kostnadern­a, berättar Dennis Jägesten.

Inte ens skrotpremi­en får de behålla, för den går rakt in till Barncancer­fonden.

I fjol fick denna serie in 102 000 kronor som de skänkte till fonden, och i år siktar de på 250 000 kronor:

– Får man till exempel svart flagg under racet så får man välja på att stå och vänta fem varv eller så betala 500 kronor till Barncancer­fonden. Det är klart att man vill köra, så man betalar, säger Tomas Holström.

Vem som var den som betalade mest av dessa fyra förare i fjol råder det delade meningar om.

INFÖR VARJE RACE får man välja på två olika teman för den helgen. Till helgen är det Lego eller Ronny och Ragge, och för Göta-grabbarna blir det Lego som de valde.

– Den som pimpat bilen bäst får tio varv extra, så vi kommer sätta på dekaler på bilen, berättar Daniel.

Även om bilen inte är en skönhet så har de lagt ner massor av jobb på den.

– Vi siktar på en plats bland de tre bästa, men då gäller det att allt håller. Bilen har potential men ska hålla för åtta timmars körning, säger Thorbjörn Engdahl.

IFJOL VAR DET 60 bilar med i racen, så de kommer få många att tampas med på Ring Knutstorp. En sak är säker, det är att det finns många vinnare med och då inte minst Barncancer­fonden.

 ?? Bild: SVEN WASSÉN ?? Dennis Jägesten, Daniel Redenius, Tomas Holström samt Thorbjörn Engdahl bildar tillsamman­s teamet Five stars racing.
Bild: SVEN WASSÉN Dennis Jägesten, Daniel Redenius, Tomas Holström samt Thorbjörn Engdahl bildar tillsamman­s teamet Five stars racing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden