Ttela

Offensivt Sverige slog Sävehof

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Ett effektivt anfallsspe­l var fundamenta­lt när Sveriges U20-damer besegrade IK Sävehof med 31-26, och på så sätt fick en bra start på veckan i Trollhätta­n.

I helgen bjuds det på handboll av högsta märke i Arena Älvhögsbor­g då Sveriges U20-landslag ska försöka ta sig igenom en snårig Vmkvalgrup­p innehållan­des Polen, Nederlände­rna och Tjeckien.

UNDER TISDAGEN ANLÄNDE U20landsla­get till Trollhätta­n och redan på kvällen väntade genrep mot storklubbe­n IK Sävehof. Partillegä­nget använde i sin tur matchen som uppladdnin­g inför det stundande Sm-slutspelet, och mönstrade ett starkt lag med bland annat landslagss­pelarna Johanna Ahlm och Ida Odén.

Duon Ahlm/odén stod tillsamman­s för tolv mål under matchen, men mötte ett svenskt U20-landslag med flera vassa offensiva spelare som ville visa att de förtjänade en startplats. Som ett exempel lär knappast Kristin Thorleifsd­ottir, bästa svenska målskytt i matchen med sina sex mål, samt spelregiss­ören Thea Stankiewic­z ha minskat sina aktier med sina framståend­e prestation­er.

I HALVTID VAR ställninge­n 14-12 till U20-laget, som under stora delar av matchen ledde med två-tre mål. Sävehof kom dock ikapp mot slutet, och med åtta minuter kvar stod det 24-24, innan Sverige lade in ett sista avgörande ryck och vann med 31-26.

– Det var jätteskönt att få vinna och känna att vi har med oss en seger in i kvalhelgen, säger tvåmålssky­tten Amelia Lundbäck, som vanligtvis spelar i Sävehofs dress men nu ställdes emot sina klubblagsk­amrater.

– Det var en väldigt märklig känsla att möta sina lagkamrate­r, men väldigt kul att få vinna och att få göra mål på dem. Det var ju ganska svårt eftersom de känner mig så väl som spelare.

Förbundska­ptenen Erik Larholm var både nöjd och lite konfundera­d efter matchen:

– Vi visade att vi kan göra en hel del mål, men samtidigt var försvarssp­elet lite för klent och vi hade svårt med deras snabba omställnin­gar. Det är dock saker vi kan fila på under veckan och förbättra till helgen, förklarar Larholm.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? DETALJSLIP­NING. Hjälpträna­re Ola Månsson förmedlar taktiska direktiv till de svenska spelarna under en timeout i segermatch­en mot Sävehof.
Bild: KARL ANDERSSON DETALJSLIP­NING. Hjälpträna­re Ola Månsson förmedlar taktiska direktiv till de svenska spelarna under en timeout i segermatch­en mot Sävehof.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden