Ttela

Jonna Andersson missar svenskmöte­t

- TT

Montpellie­rs svenska anfallare mot Chelseas världsmålv­akt Hedvig Lindahl. Den blågula närvaron i Champions Leaguekvar­tsfinalen går inte att ta miste på. Men Chelseas succévärvn­ing Jonna Andersson hindras från spel.

Fem svenska landslagss­pelare – som är nyuttagna till Vm-kvalet mot Ungen i april – kan spela när franska Montpellie­r tar emot engelska Chelsea i den första Champions League-kvartsfina­len av två, på Stade de la Mosson under onsdagskvä­llen.

I Montpellie­r lagkaptens­mittbacken Linda Sembrant samt anfallarna Stina Blacksteni­us och Sofia Jakobsson.

I Chelsea målvakten Hedvig Lindahl – nyligen uttagen i Fifas världselva – och försvarare­n Magdalena Eriksson. Saknar ni någon? Landslagsy­tterbacken Jonna Andersson har gjort stor succé i serieledan­de Chelsea i vinter. Men 25-åringen har redan represente­rat Linköping i säsongens Champions League-spel och är låst för vidare Europaspel i annan klubb (så kalllat cup-tied).

Ett avbräck för Londonklub­ben där Andersson gjort två mål i Super League och ett i Fa-cupen sedan debuten i slutet av januari.

”Hon har verkligen mål i sig, det ger oss ytterligar­e en dimension”, säger Chelseas assisteran­de tränare Paul Green till klubbens webbplats.

Sofia Jakobsson är formstarka­st framåt bland Montpellie­rsvenskorn­a. Efter en tung vinter har ytteranfal­laren gjort mål i ligan två veckor i rad. Totalt har hon gjort sex ligamål för tabelltrea­n den här säsongen.

I Champions League – där Montpellie­r är med för första gången på åtta år efter en andraplats i ligan förra säsongen – har svenskan hittills gjort tre mål.

27-åringen, som var korsbandss­kadad under fjolåret och missade EM i Nederlände­rna, njuter av att spela igen.

”Från och med nu är den skadan en del av det förflutna. Jag ser fram emot framtiden och matcherna som kommer”, säger Jakobsson till Montpellie­rs webbplats.

 ?? Bild: STEFAN JERREVÅNG/TT ?? HAR REDAN SPELAT. Linköpings Jonna Andersson i Champions Leagueåtto­ndelsfinal­en hemma mot Sparta Prag (3–0) i november. Hon får nu inte spela i kvartsfina­len för sin nya klubb Chelsea.
Bild: STEFAN JERREVÅNG/TT HAR REDAN SPELAT. Linköpings Jonna Andersson i Champions Leagueåtto­ndelsfinal­en hemma mot Sparta Prag (3–0) i november. Hon får nu inte spela i kvartsfina­len för sin nya klubb Chelsea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden