Ttela

... om ett viktigt pris

- CECILIA FRISK Publisher cecilia.frisk@ttela.se

Ikväll på Vänersborg­sgalan har jag den stora glädjen att få dela ut TTELA:S integratio­nspris. De som har nominerats till priset gör alla ett viktigt jobb med att på olika sätt främja integratio­nen i Vänersborg. Det är viktigt för oss på TTELA att med hjälp av journalist­iken och priset uppmärksam­ma goda insatser, som har bidragit till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor. För både TTELA och för mig personlige­n är detta ett mycket angeläget ämne, som speglar de värderinga­r som vi värnar. Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är centralt för oss!

Alla läsare fick tidigare i vintras nominera värdiga förebilder. Tack för er hjälp!

Därefter valde en jury ut fyra nominerade, som samtliga liksom de som nominerat dessa, kommer att bjudas av TTELA på kvällens galamiddag.

KERSTIN RUNFORS BOMAN nominerade både Sara Abdelnabi, som arbetar som språkbrygg­a på Brålanda skola och Britta Johansson, som tog initiativ till Brålandas kulturkafé.

Kaféet är en mötesplats för både nya och gamla Brålandabo­r där man kan man öva svenska över en kopp kaffe, få hjälp med

Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är centralt för oss!

läxor eller bara umgås. Britta har också visat, genom bärplockni­ng och bullbak, att integratio­n inte bara handlar om språk.

Sara, som kom till Sverige för fyra och ett halvt år sedan, lärde på Brålanda skola känna de nyanlända eleverna och deras föräldrar. Sara hjälper också till i andra sammanhang, som tolk i ambulansen och genom att öppna sitt hem för misshandla­de kvinnor.

MARIANNE BARRLJUNG OCH medhjälpar­na på Röda Korset: Christina Selander, Lena Malmlöf Hummerhiel­m, Gullvi Flensner, Arsalan Rafeeq och Erling Holmin, nominerade­s av Roland Thuresson. Samtidigt nominerade­s organisati­onen Röda Korset av Carl-gustav Andersson.

Som ideella från Röda Korset hjälper de nyanlända på Restad gård med allt från att fylla i myndighets­papper, skjutsa till vårdcentra­len, samtalsstö­d, fixa leksaker och annat praktiskt som behöver lösas under asylproces­sen.

Alexander Mayborn, som nominerade­s av Rebecka Möller, vill öppna upp föreningsl­ivet för alla och berättar för nyanlända om allt från vad som förväntas av föräldrarn­a, till vilka möjlighete­r till kontaktnät och möten som idrotten ger.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden