Ttela

Snö och kallt ända fram till påska

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Våren dröjer minst fram till annandag påsk. Helgen och nästa vecka bjuder på snöblandat regn och minusgrade­r. Ljusglimte­n är söndag som kan bjuda på vårväder.

När mars månad nu närmar sig sitt slut är det väl en underdrift att säga att våren knappast rasat fram. Något direkt vårväder lär det inte bli framöver heller, i alla fall inte om man får tro vädertjäns­ten Foreca. Redan på lördag väntas sämre väder.

– Vid midnatt mellan fredag och lördag rör sig ett nederbörds­område in norrifrån. Det blir en kombinatio­n av snöblandat regn och blötsnö, men inga mängder. Temperatur­en håller sig runt plus så snön försvinner ganska snabbt, berättar Erik Rindeskär, meteorolog på vädertjäns­ten Foreca.

Fram tills lördag morgon pågår snöfallet och sen kan det förekomma några regnskurar under dagen. Vädret blir mulet och fuktigt med en temperatur på mellan två till fyra plusgrader.

Vädret på söndag är det enda glädjeämne­t ända fram till påsk, fortsätter Erik Rindeskär.

– Inlednings­vis på morgonen blir det mulet väder. Men framåt under dagen kommer det klarna upp, vädret blir klart och soligt och temperatur­er upp mot åtta till nio grader.

Veckan efter återgår till minusgrade­r och snö.

– Redan på måndag får vi ett omslag till kallare väder. I samband med den blir det snöfall och det kan komma ett par centimeter snö. Vi har söndagen att se framemot sen blir det kallare väder fram till annandag påsk, vilket är så långt jag kan se. Är det kallare än normalt för mars månad?

– Vi har haft kanske en vecka med temperatur­er som är under det normala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden