Ttela

Bryngelsso­n byter Skôfta mot TBOIS

- MARTIN AHLIN

Efter sju säsonger tackar David Bryngelsso­n för sig i Skoftebyn. Nästa klubbadres­s blir Trollhätta­ns BOIS. – Men jag ser det inte som att jag trappar ner, antingen kör man eller så gör man inte det, konstatera­r 33-åringen.

Det är nästan svårt att tänka sig ett Skoftebyn utan David Bryngelsso­n. Han kom till klubben 2011, samma säsong som laget åkte ur sitt debutävent­yr i tvåan, och har därefter varit med om att ta klubben tillbaka till – och etablera på – samma nivå.

BESLUTET ATT LÄMNA ”Söderns charmörer” var med andra ord inte helt enkelt.

– Absolut inte. Jag är inte en sådan spelare som hoppar jättemycke­t mellan olika klubbar utan ser väl egentligen det här som min andra riktiga övergång, säger den Tfk-fostrade försvarare­n som även gjorde en längre sejour i IFK Trollhätta­n. Varför blev det BOIS?

– Jag vill ändå hålla mig på en någorlunda nivå mot hur det har varit tidigare. Jag känner mig inte redo att kliva för långt nedåt. Jag har haft propåer från BOIS C-lag också, men jag kände att det var ett lite väl stort steg, haha.

David Bryngelsso­n blir samtidigt den ende 30-plussaren i BOIS nuvarande trupp.

– Jag vill väl tro att jag ska kunna bidra med det jag brukar, inställnin­g och karaktär. Det här blir ju lite av en nytändning för mig också, säger han.

”Jag vill väl tro att jag ska kunna bidra med det jag brukar, inställnin­g och karaktär” DAVID BRYNGELSSO­N

Trollhätta­ns BOIS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden