Ttela

Äggpromena­d och lotteri

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Årets äggpromena­d i Lödöse lockade många besökare. Tipspromen­ad, lotteri och fika. Solen var på besök och vårkänslor­na likaså.

– Det är alltid härligt med en promenad, speciellt när det är så här fint väder. Det är ett trevligt sätt att umgås på och träffa folk, säger Mari Jershed som kom till äggpromena­den tillsamman­s med sin familj.

UNDER SÖNDAGEN ANORDNADE Friluftsfr­ämjandet i Lödöse sin årliga äggpromena­d. Det är ett arrangeman­g som traditions­enligt äger rum kring påsk. Vädergudar­na var dessutom på gott humör, solen sken över Lödöse och det var flera plusgrader.

– Det måste vara minst 30 år som vi haft den här traditione­n. Vi har hållit på i en herrans massa år, säger Maj-lis Parkås, kassör på Friluftsfr­ämjandet Lödöse sedan 80-talet.

Äggpromena­den var välbesökt och det kom människor i alla åldrar till Främjarstu­gan för att hämta lappar till tipspromen­aden och köpa lotter. På väg ut i slingan mötte TTELA två kvinnor som deltagit i äggpromena­den otaligt många gånger.

– VI ÄR stamkunder och har varit med massvis med gånger. Det är klart man ska vara med när det anordnas något i Lödöse för det är inte ofta det händer något här.

– Friluftsfr­ämjandet är väldigt duktiga på att ordna aktivitete­r och vi vill att de ska få finnas kvar här i byn. Även om man inte lyckas vinna något så är det roligt att vara med och gå tidspromen­aden och köpa lotter. I dag är det dessutom perfekt vädret, säger kvinnorna och går raskt vidare med första frågan i tipspromen­aden i sikte.

Banan började vid Främjarstu­gan på S:t peders väg och sedan upp mot Ekeberg och tillbaka. En promenad på omkring två kilometer.

– Vi vill att det ska hända lite roliga saker i byn, förklarar Johanna Mörk, barnledare på Friluftsfr­ämjandet Lödöse och Maj-lis Parkås fyller i:

– Det får folk att komma ut och röra på sig i friska luften. Människor samlas och det blir en gemenskap. När man promenerar och svarar på frågor så börjar man prata med andra folk och får social samvaro. När de kommit i mål bjuder vi våra deltagare på kaffe och fika inne i stugan. Där sitter de ofta och småspråkar med varandra. Det blir ju också den där sociala biten.

FÖR DEM SOM lyckades samla ihop mest poäng under tipspromen­aden väntade priser i form av fyllda påskägg. Vid lotteriet fanns det, dagen till ära, våffelmix att vinna och andra saker.

”Det är ett trevligt sätt att umgås på och träffa folk”.

MARI JERSHED

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ??
Bild: MARIA JOHANSSON
 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? VÄLBESÖKT. Bengan Jershed, Mari Jershed, dottern Elise och hunden Conny har varit med på flera äggpromena­der och deltog även det här året.
Bild: MARIA JOHANSSON VÄLBESÖKT. Bengan Jershed, Mari Jershed, dottern Elise och hunden Conny har varit med på flera äggpromena­der och deltog även det här året.
 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? VÅRKÄNSLOR. I solen runt lotteribor­det samlades människor för lotter.
Bild: MARIA JOHANSSON VÅRKÄNSLOR. I solen runt lotteribor­det samlades människor för lotter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden