Ttela

Vill tacka personalen även om det inte alltid blivit som vi önskat

-

Ett stort tack till Hemtjänste­n och Hemsjukvår­den i centrala Trollhätta­n.

På kvällen den 15 mars gick min käre gamle far bort i en ålder av 94 år, saknaden är stor.

Jag vill med denna insändare hylla Hemtjänste­n och Hemsjukvår­den i centrala Trollhätta­n för ett under flera år långt och bra arbete och samarbete, där slutet av pappas liv blev tryggt, vackert och värdigt där personalen skötte sig exemplaris­kt. Tack!

Att det inte alltid har blivit eller varit som vi som anhöriga hade önskat, är ingenting att säga om när både personal och även högre tjänstemän ändå har lyssnat och tagit åt sig våra synpunkter.

Problemen som finns ligger nog mera på en politisk nivå, där man trots bra ekonomi ändå vill spara på socialtjän­st och berörd personal, bedrövligt. Jag har sett personalen­s långa listor på besök under ett arbetspass, dessa är långa och krävande.

Personalen behöver bättre villkor, löner, uppskattni­ng och förståelse från våra politiker som sitter tryggt bakom sina skrivbord utan som det verkar någon kunskap eller förståelse. Att det kommer mat i svarta tråkiga plastlådor – många gånger av låg kvalitet känns nästan kränkande, men det är ju varken kökets eller personalen fel, utan felet handlar om ekonomi och politisk snålhet.

Men kära politiker, om ni har tur eller otur välj själv, så är många av er själva snart där. Det kanske är dags att tänka till lite, eller är det så illa att ni kanske har skaffat er egna förmåner för att slippa det ni själva har skapat??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden