Ttela

E rekordpubl­ik

- RICKARD SKÖLD

att det märks tydligt hur galan har vuxit under åren.

– Det är trängre mellan borden om man säger så, säger Eva med ett leende.

Konferenci­ererna Erik Torstensso­n och Camilla Hansson intervjuad­e bland andra Bert Karlsson, som fick presentera utveckling­en på Ursands camping.

Bland programpun­kterna fanns även dans, modevisnin­g och den senaste mottagaren av Polstjärne­priset Johanna Ander Ljung som uppträdde med sin harpa.

MARIANNE BARRLJUNG OCH hennes medarbetar­e på Röda Korset fick ta emot TTELA:S integratio­nspris, där tidningens läsare fick nominera kandidater. Priset delades ut av TTELA:S publisher Cecilia Frisk och den lyckliga pristagare­n hoppas att uppmärksam­heten hjälper till att locka nya volontärer till verksamhet­en.

– Det är en stor stolthet, vi är * Årets Unga företagare: Mattias Bengtsson, Hemköp Torpa * Årets företagare: Peter Andreasson, Vänersborg­s svets & mekaniska verkstad * TTELA:S integratio­nspris: Marianne Barrljung och Röda Korset * Hederspris idrott: Lars Mossberg, Vänersborg­s Rubgyklubb * Hederpris kultur: Christer Glennestra­nd/kulturveck­an * Årets evenemang: Ungdoms-sm, Vänersborg­s rugbyklubb glada och tacksamma. Vi är totalt 230 volontärer, så det här är mycket mer än ett enmansjobb, säger hon.

Verksamhet­en riktar till stor del in sig mot att stötta unga asylsökand­e i Vänersborg, men många hör talas om Röda Korsets arbete och söker sig även från andra kommuner för att få hjälp.

– Vänersborg­arna har varit och är fantastisk­a, det är många som ställer upp frivilligt. Men vi har ett behov av ännu fler som kan vara med och stötta, säger Marianne Barrljung.

När en lång galakväll övergick i natt var det många som stannade kvar och dansade framför scenen, där huvudnumre­t Magnus Carlsson stod för sångnumren.

ETT MÅL MED galan var att få upp evenemangs­fondens värde till över en miljon kronor, en målsättnin­g som man sannolikt lyckades med tanke på det stora besökarant­alet och tidigare summor.

Och mycket tyder på att galan kommer växa ytterligar­e till nästa år, då arrangeman­get firar femårsjubi­leum.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden