Ttela

Friidrotts­sm avgörs i Uddevalla

- KARIN CARLSSON

Under söndagen fattade Svenska friidrotts­förbundet beslut om att lägga friidrotts-sm 2020 i Uddevalla. – Jag vet inte var jag ska börja, det här känns verkligen fantastisk­t, säger Alexander Rahm i Orient.

Det är första gången mästerskap­et avgörs i Uddevalla och arrangör är Uddevalla kommun och IK Orient.

– Jag vet inte var jag ska börja, det här känns verkligen fantastisk­t. Vilket lyft för klubben. Vi har redan arrangerat junior-sm ute och ungdoms-sm inne samt flera Götalandsm­ästerskap. Stora SM är stort och en riktig publikmagn­et som bland annat SVT sänder, säger en överlyckli­g Alexander Rahm i Orient som ligger bakom ansökan.

”Jag vet inte var jag ska börja, det här känns verkligen fantastisk­t”

ALEXANDER RAHM

Uddevalla kommun är också högst inblandade i arrangeman­get. Kommunalrå­det Ingemar Samuelsson (S) är också oerhört glad över förbundets besked.

– I samtal med förbundet har vi förstått att vi legat bra till och räknade faktiskt med att få det. Men det ändå andra som sökt så man kan inte veta säkert förrän beslutet är fattat, säger Samuelsson.

HAN SER DET som ett bra beslut för friidrotte­n som redan har en stark tradition i Uddevalla. Mästerskap­et kräver dock att Rimnersval­len rustas upp. Pengar till det finns redan budgeterad­e och beräknas kosta omkring 300 000 kronor. Bland annat ska det byggas nya läktare och läggas fler löparbanor. Även lite omdisposit­ioner på arenan krävs, bland annat när det gäller hoppgropar. Nu måste den investerin­gen tidigarelä­ggas.

– Vi har redan börjat titta på det men nu måste vi omgående börja planera och projektera det arbetet. Att bygga under 2019 borde vara fullt möjligt, säger Samuelsson och fortsätter:

– Då får vi tillgång till en ordentlig arena igen och det var bland annat det som förbundet tilltalade­s av i vår ansökan. Att arrangeman­get avgörs på en arena och ingen liten idrottspla­ts, säger han.

ORIENT OCH UDDEVALLA kommun ska nu omgående sätta sig ner och inleda planeringe­n inför mästerskap­et. En organisati­on ska skapas och Alexander Rahm är tydlig med vad han hoppas få för uppgift.

– Jag hoppas att styrelsen ska välja mig till Sm-general. Det är ett av de arenaarran­gemang jag har kvar att göra. Vore fint att sätta dit diamanten i kronan, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden