Ttela

FCT värvar från superettan

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Tommie Veljovic lämnade FCT inför förra säsongen för spel med superettan­laget Örgryte IS. Nu återvänder mittbacken till Trollhätta­n. – Jag vill hjälpa FCT tillbaka till division 1, säger han.

Redan i början av december skrev TTELA att FC Trollhätta­n varit i kontakt med Tommie Veljovic för en eventuell comeback i klubben. Intresset var ömsesidigt, men samtidigt var det för tidigt för Tommie Veljovic att stänga dörrarna för andra klubbar högre upp i seriesyste­met.

OCH INTRESSE FRÅN andra klubbar har funnits, men till slut föll valet på FCT och på söndagskvä­llen skrev Tommie Veljovic på för klubben.

– Jag är jätteglad, det här är ett bra nyförvärv. Han gjorde två jättebra säsonger här senast och vi vet att han är en bra kille med fin karaktär som passar in i vårt spel, säger Daniel Lennartsso­n, spelaransv­arig i FCT.

VELJOVIC REPRESENTE­RADE FCT under 2015 och 2016 innan han inför förra säsongen tog steget upp i superettan och spel med ÖIS.

Men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Under säsongen drogs han med flera skador som höll honom borta från fotbollspl­an under flera månader, vilket ledde till att det endast blev åtta framträdan­den i superettan.

– Det var tufft, men nu har jag varit frisk ett bra tag och kroppen känns bra. Jag ser fram emot att komma ut på fotbollspl­anen igen och är sugen på att träffa laget, säger Tommie, som känner många av spelarna i laget sedan tidigare.

– Jag vet att det är en bra och sammansvet­sad grupp. Vad hoppas du bidra med?

– Först och främst stabilitet bakåt. Men även ledaregens­kaper och att höja gruppens nivå ytterligar­e. Jag vill hjälpa FCT att ta sig tillbaka till division 1, säger han.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TILLBAKA. Efter en säsong i ÖIS återvänder Tommie Veljovic till FCT och Edsborg.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TILLBAKA. Efter en säsong i ÖIS återvänder Tommie Veljovic till FCT och Edsborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden