Ttela

Skoftebyn vann åter kampen mot LNIK

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Förra säsongen tampades Lödöse Nygård och Skoftebyn länge om serieseger­n i division 2, en kamp som Skoftebyn till slut vann tämligen överlägset. I lördags möttes de både i en träningsma­tch, även den gick Skoftebyn segrande ur.

LÖDÖSE NYGÅRD SKOFTEBYN

Det var en nöjd Skofteby-tränare som summerade matchen mot Lödöse Nygård:

– Det var en skön seger. Jag tycker att vi gjorde det bra, försvarssp­elet stämde och vi rullade boll bra, säger Skoftebyns tränare Kajsa Mazolaqi.

Även Lödöse Nygårds tränare Torben Christians­en var belåten efter matchen.

– Jag är väldigt nöjd med matchen, förutom resultatet. Jag tycker vi är minst lika bra, men vi bjuder dem på två mål, säger han.

SKOFTEBYN TOG LEDNINGEN i första halvlek genom Linn Wester och i andra halvlek utökade man till 2-0 genom Elin Carlsson, som då redan hade haft flera bra chanser att sätta dit bollen. Skoftebyn hade sedan bud på mer, bland annat genom en straff men man missade och matchen slutade 2-0 till Skoftebyn.

Det var Skoftebyns sista träningsma­tch innan seriestart­en och till dess vill Kajsa Mazolaqi se att laget blir mer tryggt i försvarssp­elet.

– Vi behöver hitta våra positioner i försvarssp­elet ännu mer och bli trygga i hur vi faller. Vi kommer att möta bättre motstånd nu och då går det snabbare. Då behöver vi ha bättre koll för att kunna ta snabbare beslut. Och så behöver vi lugna ner spelet en del, vi blir lite för heta och vill då slå snabba avgörande bollar, säger hon.

”Jag är väldigt nöjd med matchen, förutom resultatet” TORBEN CHRISTIANS­EN Tränare LNIK

FÖR LNIK VÄNTAR nu träningslä­ger i Kroatien och sedan en Dm-match innan serien drar igång. Fram till dess ska laget ägna tid åt att bli vassare framför mål.

– Vi behöver förbättra spelet på sista tredjedele­n, bli bättre och vassare. Det är där man gör mål och vi är för tama där, säger Torben Christians­en.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? NYCKELSPEL­ARE. Elin Carlsson gjorde återigen en bra match och visade att hon kommer vara en viktig spelare för sitt Skoftebyn kommande säsong. Arkivbild.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON NYCKELSPEL­ARE. Elin Carlsson gjorde återigen en bra match och visade att hon kommer vara en viktig spelare för sitt Skoftebyn kommande säsong. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden