Ttela

Grinigt mellan FCT och LSK

- JOHANNA JOSEPHSSON

Två mål och tre röda. Det blev facit efter matchen mellan Ljungskile SK och FC Trollhätta­n. – Det blev en lite ryckig match med tanke på alla röda kort, säger FCT:S tränare William Lundin.

LJUNGSKILE FC TROLLHÄTTA­N 1 1

Det blev tufft och hårt direkt i prestigemö­tet mellan Ljungskile och FC Trollhätta­n på Rimnersval­len på lördagseft­ermiddagen.

Redan efter 21 minuter kom det första röda kortet från domaren Albert Mustafa. Ljungskile­s Jakob Olsson visades ut efter att ha sparkat Sean Conaboy i ansiktet. Conaboy tvingades byta, men ska vara okej.

Utvisninge­n satte sedan sin prägel på matchen och den griniga stämningen fortsatte.

– Det börjar bra de första 25-30 minuterna med mycket kamp och målchanser åt båda hållen. Men sen blir det några incidenter där det spårar ur lite och det fortsätter tyvärr in i andra halvlek, säger FCT:S tränare William Lundin.

Det hela resulterar i ytterligar­e två röda kort i andra halvlek. Först till Johan Lundgren efter att han gått in tufft i en duell mot LSK:S Anton Snibb. Sedan till Snibb eftersom han knuffade till Lundgren efteråt.

Men innan det hände hade FCT tagit ledningen genom Adam Engelbrekt­sson som fick på ett löst skott långt utifrån vänster som LSKmålvakt­en Nino Sahinovic missbedömd­e. Ljungskile kvitterade sedan genom inbytte Patrik Wallin och matchen slutade oavgjort.

Men trots en grinig tillställn­ing med många röda kort var William Lundin nöjd med sitt lags insats.

– Vi pratade innan matchen om att vi ville fortsätta ha bra försvarssp­el som mot Oddevold, men bygga vidare på vårt anfallsspe­l. Där ville vi ha mer kvalitet och längre perioder på deras planhalva, och det fick vi i dag. Jag tycker att vi gör en bra fotbollsma­tch, säger han.

Två provspelar­e var med på plan – Elijah Agu från USA och Emmanuel Adebayo från Nigeria.

– Adebayo gjorde ett bra inhopp och är jätteintre­ssant för oss. Men vi vet inte om han kan stanna i Sverige, så vi försöker lösa det, säger Lundin.

När det gäller Elijah Agu är han inte längre intressant för FCT.

 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? Tom Abrahamsso­n i duell med LSK:S Hampus Dahlqvist.
Bild: CHRISTER LINDGREN Tom Abrahamsso­n i duell med LSK:S Hampus Dahlqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden