Ttela

Karnevi nöjd trots förlust mot J-södra

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Vi möter ett oerhört spelskickl­igt och kvickt lag” TOBIAS KARNEVI Tränare SIF

Skoftebyn reste sig efter 2-2-matchen mot division 4-laget Munkedal och gjorde, trots förlust, en fin insats mot Jönköpings Södra U-lag. – Vi gör en jättebra match, säger Skoftebyns tränare Tobias Karnevi.

SKOFTEBYN JÖNKÖPINGS SÖDRA

Torsbovall­en. Lördag i slutet av mars. Kyla och dimman ligger som ett täcke över planen. Våren känns långt borta, men det gör inte seriestart­en.

Bara veckor återstår för våra lokala lag att slipa på de sista detaljerna och det var vad Skoftebyn gjorde mot Jönköpings södras u-lag på lördagseft­ermiddagen.

– Vi möter ett oerhört spelskickl­igt och kvickt lag som har bollen mycket mer än oss i första halvlek, säger Tobias Karnevi, tränare i Skoftebyn.

SKOFTEBYN TOG LEDNINGEN ganska tidigt i första halvlek genom Gustaf Rådström på en omställnin­g. Men glädjen blev kortvarig. Nästa direkt efter kvitterade Jönköping på ett misstag av Skoftebyns målvakt Felix Nordenfors. Jönköping hann även rulla in 2-1 innan första halvlek var slut.

I andra halvlek blev det inga fler mål för något av lagen, men chanser fanns det gott om. I Skoftebyn hade till exempel Engjell Ramadani en nick i stolpen och ett bra skott som Jönköpings målvakt precis lyckades putta utanför stolpen. Även Alexander Almqvist fick två fina chanser på hörna av Carl Lext, men återigen stoppa Jönköpings målvakt Skoftebyn från att göra mål.

– Vi jobbar bra. De får rulla, men vi håller dem utanför oss. De gångerna det blir halvfarlig­t är när de sticker in bollen bakom våra centrala mittfältar­e, säger Karnevi och fortsätter:

– Det borde ha blivit oavgjort och det är tråkigt att vi inte får det när vi gör en så bra match. Men fortsätter vi bara att jobba på så kommer det att komma. Jag är jättenöjd med insatsen, säger han.

Matchen var Skoftebyns sista träningsma­tch. Nu väntar en Dmmatch mot Skepplanda på onsdag och sedan träningslä­ger över påsk innan det är dags för seriepremi­är mot FC Trollhätta­n den 9 april.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? HÖGST. Skoftebyn hade flera bra chanser, bland annat på hörna. Men målskyttet satt inte riktigt och Jönköping södra vann matchen med 2-1.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON HÖGST. Skoftebyn hade flera bra chanser, bland annat på hörna. Men målskyttet satt inte riktigt och Jönköping södra vann matchen med 2-1.