Ttela

Johansson såg till att ge VIF segern

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

18-årige Markus Johansson såg till att Vänersborg­s IF fick med sig en seger hem från Säffle. – Vi spelar riktigt bra, säger Hans Adolfson, assisteran­de tränare i VIF.

SÄFFLE FF VÄNERSBORG­S IF

Vänersborg­s IF åkte på lördagsför­middagen till Säffle för match mot division 3-laget Säffle FF, en match som började lite trevande för bortalaget.

– De var bra första 10-15 minuterna. De spelade aggressivt och vi hade problem med att vi inte kom loss, säger Hans Adolfson.

MEN VIF JOBBADE sig in mer och mer och tog så småningom över matchen.

– Efter ett tag kom vi in i det, fick igång vårt passningss­pel och flyttade boll. Då såg det bättre ut.

I den 38:e matchminut­en tog man så också ledningen genom 18-årige Markus Johansson, vilket blev det enda målet i första halvlek.

– VI BÖRJADE bra i andra halvlek och hade bra kontroll på det. De blev trötta eftersom de fick jaga boll så mycket och sjönk lågt. Så gjorde Markus Johansson 2-0 på ett distinkt avslut 5-6 meter utanför straffområ­det, säger Adolfson.

Med tio minuter kvar av matchen reducerade Säffle FF på hörna, men närmare så kom de inte utan VIF kunde åka hem till Vänersborg med en skön seger.

– Vi spelade riktigt bra, kom runt på kanterna och fick till bra inlägg. Och det ser bra ut med orken, vi klarar av att hålla bra fart och tempo större delen av matchen.

Ett annat glädjeämne var att Emil Guldbrands­en var tillbaka på plan efter knäproblem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden