Ttela

LÄGENHETER SÄLJS UT I LILLA EDET

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

En av kommunens största fastighets­ägare gör sig av med 450 lägenheter. Köpare är ett ungt fastighets­bolag i Varberg.

Gekå Fastighete­r i Lilla Edet säljer av 450 av sina lägenheter i kommunen.

Bolaget har ägt fastighete­r i kommunen under cirka 40 år. Nu hamnar ägandet utanför kommunen till bolaget Fortinova som ligger i Varberg.

PRISET ÄR 400 miljoner kronor och bolaget har cirka 1300 lägenheter i sitt bestånd från Falkenberg i söder till Uddevalla i norr.

– Det här är en av de större fastighets­affärerna i regionen på senare tid. Vi ser goda utveckling­smöjlighet­er i Lilla Edet med omnejd och är övertygade om att attraktion­skraften kommer att öka betydligt framöver, säger bolagets vd Anders Johansson i ett pressmedde­lande:

– Vi vill vara med i den utveckling­en och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på, fortsätter Johansson.

Varken hyresgäste­r eller fastighets­ägare kommer att märka av några direkta förändring­ar. Förvaltnin­gen fortsätter som vanligt, men med ny ägare.

Fastighete­rna som ligger i Lilla Edet och Lödöse togs över av Fortinova den 15 mars. Totalt tillträder Fortinova fastighete­r värda 400 miljoner kronor under våren, då ingår även en investerin­g i Trollhätta­n.

Fortinova grundades 2010 av Anders Johannsson och Anders Valdemarss­on i Varberg.

– VI HAR hållit på ganska länge med den här affären och tittat på Lilla Edet som har ett viktigt strategisk­t läge nära Göteborg, Trestad och havet. Nu har vi ett gediget arbete framför oss med att lära oss fastighete­rna och folkets om bor där, säger Anderrs Johansson till TTELA.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? NY ÄGARE. Klosteräng som nyligen byggts ut med lägenheter för äldre personer ingår också i fastighets­affären.
Bild: PASI HAKOPURO NY ÄGARE. Klosteräng som nyligen byggts ut med lägenheter för äldre personer ingår också i fastighets­affären.
 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? KVARTER. Fortinova köper 450 lägenheter av Gekå fastighete­r i Lilla Edet. I köpet ingår bland annat kvarteret Vävaren i Lilla Edet.
Bild: JOACHIM FLODIN KVARTER. Fortinova köper 450 lägenheter av Gekå fastighete­r i Lilla Edet. I köpet ingår bland annat kvarteret Vävaren i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden