Ttela

Tre inbrott på fritidsgår­d

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: Sörgården i Brålanda har den senaste tiden drabbats av en inbrottsvå­g. Tjuvarna har bland annat kommit över tvspel, mat och nycklar.

”Vi är otroligt tacksamma för Brålandabo­rnas engagemang.”

MICKE JOHANSSON Förestånda­re Sörgården

Under loppet av tio dagar har Sörgården i Brålanda drabbats av tre inbrott. Tjuvarna har kommit över tv-spel, tv-apparater och sånt man kan äta. – Vi är en ideell förening så det här påverkar oss mycket, säger förestånda­ren Micke Johansson.

Sörgården som är Brålandas fritidsgår­d har på två veckor drabbats av inte mindre än tre inbrott. Inbrottstj­uvarna har tagit sig in genom att bryta upp fönster i källaren. Sen har de försett sig med saker av värde inne i fritidsgår­den. Inbrottsvå­den började natten mot den 16:e mars.

– Då stals våra tv-spel, säger Sörgårdens förestånda­re Micke Johansson, samtidigt som han pekar mot en tv där det nu bara hänger ett antal sladdar under.

UNDER DEN NATTEN stals också en bluetooth-högtalare och nycklar till Sörgårdens seconhand-butik i Brålanda. Två nätter senare, natten mot den 18:e, kom tjuvarna återigen genom ett fönster i källaren. Vid det andra tillfället stals en platt-tv, men också dricka, bröd, ost och hembakta bullar.

– Allt ätbart i stort sett, berättar fritidsled­aren Sofia Gustafsson.

– Vi är en ideell förening så det här påverkar oss mycket. Förutom driftbidra­g från Vänersborg­s kommun är det secondhand butiken som drar in pengar, fortsätter Micke Johansson.

SAMMA NATT GJORDE tjuvarna även inbrott i seconhand-butiken, men där tog de inte med sig mer än en flaska t-röd.

Efter de två första inbrotten skänkte några pappor ett antal xbox för att ersätta de som stals. Den lyckan varade inte länge och natten till tisdag slog tjuvarna till igen. De tog med sig x-boxarna och precis som vid det andra inbrottet tömdes skafferiet. Nu fick de också med sig ett stort paket glass.

– Tjuvarna kan inte bo långt härifrån eftersom de tog med sig glassen, säger Micke Johansson.

FÖR ATT FÖRHINDRA nya inbrott har låsen bytts ut och fönstren i källaren har reglats ordentligt. Sörgården har berättat om inbrotten på Facebook och responsen och stödet från personer i Brålanda har varit stort.

– En pappa frågade om han kunde sova här för att förhindra inbrott, berättar Micke.

Till en insamling på Facebook har det skänks tillräckli­gt med pengar för att täcka självriske­n.

– Vi är otroligt tacksamma för Brålandabo­rnas engagemang. Fritidsgår­den har funnits sedan 71 och många ser det som ett påhopp på samhället, sammanfatt­ar han.

HAN BERÄTTAR OCKSÅ att det finns en stor besvikelse bland ungdomarna som brukar vara på Sörgården.

– 20-40 ungdomar besöker oss när vi har öppet. Nu har någon tagit deras grejer.

Fritidsgår­den var stängd under tisdagen, men planen är att den ska hålla öppet som vanligt igen på onsdag.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? TRÖTTSAMT. Tre gånger har tjuvarna tagit sig in genom fönstren på fritidsgår­dens baksida. Det visar fritidsled­arna Pelle Öst och Sofia Gustafsson, samt förestånda­ren Micke Johansson.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON TRÖTTSAMT. Tre gånger har tjuvarna tagit sig in genom fönstren på fritidsgår­dens baksida. Det visar fritidsled­arna Pelle Öst och Sofia Gustafsson, samt förestånda­ren Micke Johansson.
 ??  ?? LÄNSAT. Förutom mat och dricka har tjuvarna stulit tv-spel, tv-apparater en högtalare och nycklar till secondhand-butiken.
LÄNSAT. Förutom mat och dricka har tjuvarna stulit tv-spel, tv-apparater en högtalare och nycklar till secondhand-butiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden