Ttela

Dans är Paulines stora passion

DANS: BRÅLANDATJ­EJER HAR FLERA EM- OCH VM-MEDALJER

-

I en villa i Brålanda bor Pauline Strandberg, 18 år, med familjen.

I HALLEN HÄNGER glittriga, färgglada klänningar som vittnar om den resa som Pauline Strandberg nyligen kommit hem ifrån, EM i artistic ballroom i Moskva.

– Det gick väldigt bra, jag fick bättre placeringa­r än i VM. Sedan är jag en väldigt tävlingsin­riktad person så det är svårt att få mig nöjd. Jag blickar bara framåt, men jag gjorde bra ifrån mig, säger Pauline.

På VM tog hon tre brons, i EM silver i tango och quickstep samt ett brons i paso doble. Utöver det blev det en fjärdeplat­s i vals, en femteplats i wienervals och en sjundeplat­s i samba.

MEN LÅT OSS vrida tillbaka tiden ett snäpp, Pauline Strandberg­s framgångsr­ika danskarriä­r började långt tidigare. Redan vid tvåårsålde­r tog hon sina första stapplande danssteg.

Vems förtjänst det var är fortfarand­e lite oklart.

– Hennes mormor hävdar att det var hon som tog med henne till dansen, men det var jag, säger mamma Angelica Strandberg och skrattar.

Tre Vm-brons, två Em-silver, ett Em-brons och flera Sm-guld. 18-åriga Pauline Strandberg­s meritlista är redan imponerand­e, och än är hon inte klar. Nästa mål är guld i ett internatio­nellt mästerskap.

ATT DET SKULLE bli just dans var ingen självklarh­et. Pauline kommer visserlige­n från en idrottsfam­ilj, men då har det handlat om badminton, fotboll och simning.

Länge delade också Pauline sin tid mellan simning och dans.

 ??  ?? LÅNGA DAGAR. Tre till fyra gånger i veckan åker Pauline till Göteborg efter skolan för att träna, utöver det tränar hon flera gånger i veckan hemma. ”Det kan ner för det jag gör och vet att jag inte har så mycket alternativ”, säger hon.
LÅNGA DAGAR. Tre till fyra gånger i veckan åker Pauline till Göteborg efter skolan för att träna, utöver det tränar hon flera gånger i veckan hemma. ”Det kan ner för det jag gör och vet att jag inte har så mycket alternativ”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden