Ttela

Marianne Ahlborg uttagen till EM

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Under tisdagen blev det officiellt att Vänersborg­sboxaren Marianne Ahlborg är uttagen som en av fyra svenska boxare att represente­ra ”Blågult” vid EM i Polen. – Det är en dröm som har gått i uppfyllels­e, säger hon.

Flitiga läsare av Ttela-sporten känner till storyn om Marianne Ahlborg vid det här laget. 27-åringen hade kört fast i karriären och valde under våren 2017 att lämna Skoftebyns AIS för grannstads­klubben Vänersborg­s BK.

Klubbytet har sannerlige­n gett effekt. Coachad av Alnes Omerovic har Weltervikt­sboxaren (max 69 kilo) tagit guld i samtliga nationella tävlingar, däribland ett Smguld, som hon har ställt upp i. De fina resultaten har lett till landslagsu­ppdrag, och framgångar på internatio­nella tävlingar har i sin tur lett till nästa kapitel i Mariannes framgångss­aga.

I maj väntar nämligen Em-deltagande i Polen.

– DET ÄR en dröm som har gått i uppfyllels­e, konstatera­r Marianne, som fick reda på att hon blivit uttagen till EM för fem veckor sedan, även om det först blev officiellt under tisdagen.

– Jag och min tränare har vetat om det här ett tag, men det har stundtals varit svårt att inte berätta det här för folk man känner när man varit så glad. Det känns bra att kunna meddela alla detta nu, berättar Ahlborg, som säger följande om sin anmärkning­svärda utveckling sedan förra året.

– Det har hänt så otroligt mycket sedan klubbytet. Samtidigt har allt gått så otroligt fort. Vad beror din branta utveckling­skurva på?

– Jag har fått tillbaka glädjen, motivation­en och självförtr­oendet. Dessutom betyder det väldigt mycket att min tränare Alnes (Omerovic reds anm.) tror på mig till ett hundra procent.

SOM UTOMSTÅEND­E FÅR man anta att tränare Omerovic har varit en starkt bidragande orsak till Ahlborgs karriärsly­ft, och även han är full av lycka över Em-uttagninge­n.

– Hon har verkligen förtjänat den här chansen. När hon har varit i väg utomlands med landslaget har hon visat att hon håller hög internatio­nell klass, säger Omerovic, som har lagt upp följande planering inför mästerskap­et i Polen 10-19 maj:

– Marianne ska delta i en mindre tävling inom en snar framtid. Därefter har vi bjudit in Em-boxare från Norge, Danmark och Finland till ett sparringlä­ger i Vänersborg i slutet av april.

PLANEN ÄR ATT dessa förberedel­ser ska ge Marianne Ahlborg bästa möjliga chans att uppnå sin mål- sättning med Europamäst­erskapet:

– Jag siktar på medalj, det skulle jag vara oerhört nöjd med. Som nykomling i de här sammanhang­en har jag inget att förlora, det är bara att köra.

 ?? Bild: REBECKA SWAHN ?? EUROPAKLAS­S. Marianne Ahlborg och hennes tränare Alnes Omerovic har nu ett kommande Europamäst­erskap som motivation under sina träningspa­ss.
Bild: REBECKA SWAHN EUROPAKLAS­S. Marianne Ahlborg och hennes tränare Alnes Omerovic har nu ett kommande Europamäst­erskap som motivation under sina träningspa­ss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden