Ttela

VIF testar yttermittf­ältare

- MARTIN AHLIN

Det har varit tyst om Charles Ikenna Kean ett tag. Men nu har han dykt upp igen – i Vänersborg­s IF. – Men från nuläge till att allt ska vara grönt är det en bit, säger Ulf Guldbrands­en i herrsektio­nen.

Så sent som i augusti förra året kom Charles Ikenna Kean till FC Trollhätta­n, då från Mellieha på Malta. Men den nigeriansk­e yttern har även hunnit med att vara ungdomspro­ffs i Dubai och spela i såväl Lettland som Belgien.

25-ÅRINGEN GJORDE ETT mål för FCT i seriespele­t och stod dessutom för en drömträff mot Malmö FF i Svenska cupen innan han lämnade klubben i vintras. För tillfället är samtidigt nästa destinatio­n okänd. Sedan två veckor tillbaka tränar han dock med FCT:S seriekolle­ga, Vänersborg­s IF.

– Det finns ett intresse, helt klart, men det är inte en helt enkel situation, säger Ulf Guldbrands­en som påpekar att Ikenna Kean inte är Eu-medborgare, med allt vad det innebär.

Bland annat vet man inte hur det ser ut med hans uppehållss­tatus.

– Patrik Kataja, vår klubbchef, håller på och pratar med Migrations­verket för att se så att alla papper är okej. Finns det minsta oklarhet så spelar han inte med oss.

DET KAN OCKSÅ vara så att det är Charles Ikenna Kean eller ingenting som är alternativ­en för VIF nu under de sista återståend­e dagarna av det nationella övergångsf­önstret.

– Vi har en budget som vi lever ganska strikt efter, och vi lyfter hellre upp våra egna än är ute och jagar. Just nu har vi ju dessutom David (Bennhage), Emil (Guldbrands­en) och Nisse Berner i specialträ­ning. Om vi får dem på banan och även påfyllning i form av Ikenna framåt så tror jag att vi får nöja oss där, konstatera­r Ulf Guldbrands­en. Fotnot: Ikenna Kean spelade även en halvtimme i VIF:S träningsse­ger (2-1) mot Säffle under den gångna helgen.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Charles Ikenna Kean stod för en bra höst i FC Trollhätta­n 2017. Nu lutar det åt att Vänersborg­s IF får dra nytta av hans kvaliteter i framtiden.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Charles Ikenna Kean stod för en bra höst i FC Trollhätta­n 2017. Nu lutar det åt att Vänersborg­s IF får dra nytta av hans kvaliteter i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden