Ttela

Makabra film

DANMARK: TYDLIGARE BILD FRAMTRÄDER OM PETER MADSEN

-

Sökhistori­k på mordmisstä­nkte Peter Madsens mobiltelef­on ger polisen spår till en lång rad makabra filmer. Djupa andetag hörs i rättssal 60 när filmerna visas.

Åhörarna hör ett hemskt ljud, rättens ledamöter ser filmen. När animations­filmer visas kan alla titta. Filmerna är så obehagliga att det är svårt att återge innehållet. Här utsätts både kvinnor, och en man, för mycket grovt, dödligt våld.

HEMSKA FILMER VISADES den första rättegångs­dagen, nu visas ännu fler minst lika brutala filmer. Några beskrivs av åklagaren som filmer på verkligt våld mot kvinnor, andra är animerade filmer med liknande innehåll. Ubåtsbygga­ren misstänks inte ligga bakom filmerna, men specialåkl­agare Jakob Buch-jepsen kopplar klippen som visas till Peter Madsen genom sökhistori­k i en återskapad mobiltelef­onkopia och en beslagtage­n hårddisk.

Tidigare har rätten sett en film som visar hur en kvinna dödas på ett mycket brutalt sätt, en film som Madsen enligt åklagaren såg natten innan han seglade ut med Kim Wall den 10 augusti. Madsen verkar inte titta på skärmen framför honom när filmerna visas.

Åhörare har svårt att titta mot skärmarna på grund av brutalitet­en, och i salen sitter även Kim Walls anhöriga. Med sökhistori­k och fynd i en hårddisk vill specialåkl­agaren försöka teckna en bild av Madsens sexuella preferense­r, och att det finns ett sexuellt motiv i målet som kopplas till detta.

DAGENS TREDJE MAKABRA animations­film visas och domaren ber därefter hastigt om en paus i förhandlin­gen.

 ??  ?? FÖRSVARARE. Mordmisstä­nkte Peter Madsens försvarsad­vokat Betina Hald Engmark på väg ut från byretten (tingsrätte­n)
FÖRSVARARE. Mordmisstä­nkte Peter Madsens försvarsad­vokat Betina Hald Engmark på väg ut från byretten (tingsrätte­n)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden