Ttela

LENNART LADDAR FÖR PÅSKPARAD

- VIKTORIA OSKARSSON 0733-037053 viktoria.oskarsson@ttela.se GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Vad vore en påsk utan parad i Vänersborg? Klart är att traditione­n håller i sig.

Ja, för visst blir det påskparad på Vänersborg­s gator på påskafton, lördag.

Traditions­enligt kommer de som vill få anmäla sig till paraden på lördagsför­middagen, innan paraden i sig drar igång efter lunch. Förra året var det närmare 180 personer i paraden, slår ni det i år?

– Det har funnits år då det varit 300 deltagare. Förhoppnin­gen är såklart att vi ska bli så många. Ju fler vi är, desto härligare fest blir det ju säger Lennart Blomberg som varit med och arrangerat paraden i många år.

MEN HUR MÅNGA som tar sig ut till gatorna i Vänerborgs centrum beror till viss del på vädret. Tidiga väderprogn­oser från påskveckan siar om stora solchanser och några plusgrader på påskafton.

Priser finns som vanligt att vinna. Precis som förra året är det kategorier­na bästa påskgubbe, bästa påskärring, bästa påskflicka, bästa påskpojke och bästa familj som det tävlas i. Har ni några nyheter i år?

– Förra året hade vi en nyhet med påskdoppet, det var ju faktiskt några som vågade bada – på egen risk. Isen har börja smälta så det ska nog bli av i år igen. Annars säger jag som man brukar säga; Man ska inte ändra på ett vinnande lag, säger Lennart Blomberg.

MEN EN NYHET för i år är äggjakten, där de tävlande går runt i butiker och letar bokstäver. Tanken är att det ska bli en fullständi­g mening. I prispotten finns upplevelse­priser som till exempel inträde samt mat vid årets Aqua Blå.

Tidsschema­t och alla aktivitete­r hittar du på hemsidan Vanersborg. nu

”Ju fler vi är, desto härligare fest blir det”

LENNART BLOMBERG arrangör

 ?? Bild: MARIA LOEWEN ?? ARRANGÖR. Lennart Blomberg ser fram emot Vänersborg­s påskparad, som han själv varit med och arrangerat i många år.
Bild: MARIA LOEWEN ARRANGÖR. Lennart Blomberg ser fram emot Vänersborg­s påskparad, som han själv varit med och arrangerat i många år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden