Ttela

ÄGGJAKT PÅ GÅNG I LILLA EDET

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

På skärtorsda­gen startar en äggjakt i Lilla Edet, Lödöse och Ström. Idén kommer från några företagare som vill skapa idéer för handelsutv­eckling. – Det behövs ett lite mera levande centrum, säger Jennie Karlsson, en av initiativt­agarna.

Äggjakten startar klockan 12:00 på skärtorsda­gen. 22 företag har anmält intresse som vid den tidpunkten kommer att ha gömt ett eller flera ägg på olika platser i kommunen, främst utomhus.

EN EVENEMANGS­SIDA HAR skapats på facebook för ändamålet och där kommer olika ledtrådar att läggas ut. Även på kommunens hemsida kan man följa äggjaktens ledtrådar.

– I ägget finns ett gåvokort och kanske lite smågodis eller liknande. Sedan är det bara att ta sig till företaget eller affären och visa upp sitt kort, säger Jennie Karlsson på Svensk Fastighets­förmedling som tillsamman­s med Eva Jääskeläin­en på Hälsa i Centrum kom på idén med äggjakt.

ARRANGEMAN­GET GENOMFÖRS I

samarbete med Företagsce­ntrum och Lilla Edets kommun.

– Idén hade vi redan förra året, men då hade vi ont om tid så det blev inte av. I år kan vi genomföra det och vi är glada för att så många ställer upp. Varför vill ni göra det här?

– För att skapa bättre sammanhåll­ning och samverkan. Många kanske inte ens känner till företagen och det här kan få flera att upptäcka oss. Men främst är det en rolig sak och vi tjänar inget på detta utan vi hoppas kunna fortsätta att bygga vidare på den här idén, säger Jennie Karlsson.

– Att få invånarna att känna att det händer något och för att stärka handeln, säger Ylva Laudon, handelsutv­ecklare.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? JAKT. Jennie Karlsson, Svensk Fastighets­förmedling och Ylva Laudon, handelsutv­ecklare hoppas att många går ut och letar påskägg i Lilla Edet, Lödöse och Ström.
Bild: PASI HAKOPURO JAKT. Jennie Karlsson, Svensk Fastighets­förmedling och Ylva Laudon, handelsutv­ecklare hoppas att många går ut och letar påskägg i Lilla Edet, Lödöse och Ström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden