Ttela

Tre åtalas för grymt rån

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

NYHETER: Tre män i 20–30-årsåldern sökte upp en annan man, rånade honom under knivhot och tvingade honom att klä av sig naken. Nu åtalas de tre för flera brott.

Dagen före nyårsafton fick en 23-årig man boende i centrala Trollhätta­n besök av tre andra män, i 20-30-årsåldern. Under en och en halv timme på natten ska de ha utsatt 23-åringen för diverse hot och förnedrat honom.

Bland annat har de fört in honom i badrummet där de under knivhot tvingat honom att klä av sig naken och gå ner på knä.

Medan en av männen filmade var han tvungen att förnedra sig och erkänna att han legat med en specifik tjej. De passade också på att tvinga honom att lämna ut koden till och låsa upp sin mobiltelef­on så att de kunde få åtkomst till den.

DESSUTOM TILLTVINGA­DE DE sig hans bankkort med kod och hans jacka, där det även fanns 23-åringens pass, rakapparat, mobiltelef­on och keps till ett värde av 10 000 kronor.

Under tiden slog de honom med flera knytnävssl­ag på kroppen och rispade honom med kniven över bröstet eller magen.

Under tiden slog de honom med flera knytnävssl­ag på kroppen och rispade honom med kniven över bröstet eller magen.

En av männen, en 23-åring, ska medan han rispade det jämnåriga offret med kniven ha sagt ”du vill inte dö va”.

Men inte nog med det, de hotade honom också att betala ut 50 000 kronor till dem annars skulle de ta hans dator och Playstatio­n, samt slå sönder alla ben i kroppen och döda honom.

SLUTLIGEN SKA DE ha försökt hindra offret och hans vän, som också var där, att polisanmäl­a händelsern­a. De ska bland ha sagt att annars ska de tre gå hem till 23-åringens föräldrar och ”då blir det inte kul”, att de ska göra honom rullstolsb­unden och hotade med att lägga ut filmen på honom där han är naken.

De hotade även att kasta in en brandbomb och bränna ner vännens hus om de ”golade” hos polisen. De ska också ha sagt ”Åker vi fast har vi folk med vapen som kommer fixa er båda.

DE TRE MÄNNEN åtalas nu i Vänersborg­s tingsrätt misstänka för rån, olaga tvång, försök till utpressnin­g och övergrepp i rättssak.

Männen förnekar samtliga dessa brott. En av männen åtalas också för dopningsbr­ott och en annan av dem åtalas även för brott mot knivlagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden