Ttela

Hade det också jobbigt på jourcentra­len

-

Var ”till besvär” på jourcentra­len innan stängning 27 mars

Som tillägg till Emmas inlägg om bemötandet på Källstorps jourcentra­l så vill jag dela en upplevelse jag och min son hade där för några veckor sedan. Han hade haft ont i magen under hela söndagen och det blev bara värre och värre. Han hade något förhöjd temp och visade att han hade ont ut mot höger sida av magen. När klockan var halv fem på söndagseft­ermiddagen hade han så ont att jag valde att ringa 1177.

De rådde mig givetvis att åka in med honom så att någon fick se och känna lite på magen. Vi blev hänvisade till jourcentra­len som hade öppet en halvtimme till. Vi skyndade oss dit och hann in till kl 16.50. Puh, tänkte jag, vi hann!

Väl där inne fick vi träffa en läkare som klämde och kände lite på magen och som sedan ville att vi skulle gå till labbet.

Där inne mötte vi en anställd som läxade upp mig för att vi kommit så sent. Hen talade om att hen hade minsann varit där sedan kl 9.00 och det hade varit massor med patienter hela dagen och nu ville hen bara hem, med ilska i rösten. Samtidigt som hen skällde på mig för att vi kommit så sent roffade hen åt sig min sons finger och stack honom, helt utan förvarning, och han är sex år!?!?!

Jag blev så chockad att jag inte hade något svar, utan fick helt enkelt förklara för min son i efterhand att hens bemötande inte var okej och att han skulle få en leksak av mig för att han var så otroligt duktig som bara gick med på hens undersökni­ngar trots att hen betedde sig så illa.

Jag hoppas aldrig att vi ska behöva besöka jourcentra­len igen.

Lotta

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden