Ttela

Fakta: Trafiken.nu

-

* Trafik Göteborg drog i gång 2013 som ett samarbete mellan Göteborgs stad, Trafikverk­et och Västtrafik.

* I november 2016 anställdes Malin Gustafsson från Sjuntorp som verksamhet­schef för att bygga upp och utveckla verksamhet­en. Från början var man tre anställda, nu är man drygt 30 stycken.

* Huvuduppgi­ften är att tillsamman­s med Trafikledn­ing väg övervaka det kommunala och statliga vägnätet i och omkring Göteborg. Man har koll på blåljusnyh­eter, kan ordna vägassista­ns, har hand om Vms-skyltar (de stora ljusskylta­rna vid huvudinfar­terna).

* I december 2017 släpptes den avgiftsfri­a appen Trafiken.nu med realtidsin­formation om framkomlig­heten i trafiken med fokus på trafikläge­t, väder, trafikkame­ror och vägarbeten. Flera uppdaterin­gar har gjorts sedan dess. Bland annat är den anpassad efter den nya mobillagen, så att så fort du förflyttar dig (i en högre hastighet) och håller i telefonen får du en varningste­xt om att lägga ifrån dig den.

* I mars 2018 lanserades webbsajten Trafik Göteborg, en fylligare plattform och utveckling av appen, med mer informatio­n om nutidshänd­elser men också framtida trafikplan­er i form av nyhetsarti­klar. Här finns också länkar till andra sajter, till exempel Reseplaner­aren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden