Ttela

Alice Östlund är död

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN 0520-42 26 38 susanne.engdahl-jensen@ttela.se

I en ålder av 111 avled Alice Östlund natten till onsdagen. Hon var förmodlige­n en av Nordens äldsta.

Hon var en mycket populär radioprata­re i P4 Väst och gratulatio­nerna strömmade in från när och fjärran vid hennes födelsedag­ar som alltså blev 111 den 8 december 2017.

Orken tröt de senaste åren men hon åt sin mat i matsalen på Strömkarls­gården i Trollhätta­n där hon bodde i lägenhet – för att äta ordentligt på regelbundn­a tider var viktigt för henne men aldrig något överflöd av något.

När TTELA träffade Alice första gången var när hon skulle fira sin hundraårsd­ag. Hon berättade då om sorgen över att synen blivit så dålig – hon hade ledsyn – men på senare år såg hon inget och även hörseln var nästintill borta.

ALICE ÖSTLUND, FÖDD Olsson i Jättendal i Hälsinglan­d, som äldsta dotter till Lars August Olsson, född 1878 och Beda Kristina Wallman, född 1886. Efter ett kringflack­ande liv som barn fann hon kärleken i Bernhard – de gifte sig 1934.

Inför sin 106-årsdag berättade Alice: ”Fast jag är kort har jag varit stark. Jag har ätit ordentligt på bestämda tider och har rört på mig”. Det tillsamman­s med en god sömn gav Alice ett långt liv.

Hon gillade sitt rekord att ha varit den åttonde svensk som någonsin fyllt 111 år, vilket hon var glad och stolt över.

FÖR FAMILJEN KÄNNS det tråkigt men ändå som en tröst att hon fick somna in lugnt.

– Ja hon somnade in helt lugnt och stilla. Visst känns det tråkigt men nu har hon väl kämpat nog, säger hennes syster Anne-britt Wennberg.

HON VILL GÄRNA minnas Alices positiva och glada inställnin­g till livet för hon ville så gärna vara med – lyssna på radion och läsa tidningar.

Hennes närmaste är systern Anne-britt Wennberg, systerdött­rarna Christina Axelsson och Anne Wennberg samt deras barn och barnbarn.

 ?? Bild: KENT ENG ?? GÅTT UR TIDEN. Alice Östlund har lämnat jordelivet i en ålder av 111 år.
Bild: KENT ENG GÅTT UR TIDEN. Alice Östlund har lämnat jordelivet i en ålder av 111 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden