Ttela

Närmare Sjömila

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

definitivt inte. Så från och med långfredag finns album nummer två, ”Närmare”, ute digitalt.

– Skivan har fått sitt namn av en av låtarna, men också för att själva albumet är närmare på flera sätt. Det är närmare mig både text- och musikmässi­gt och låtarna är även närmare i tiden. På förra albumet var låtarna från slutet av 80-talet och 90-talet, på ”Närmare” är alla låtar skrivna i år, förklarar Ulf.

– OCH DEN här gången har jag skrivit med tanke på att Erica ska sjunga. De gamla skrevs innan jag kände henne, men det känns ändå som att de passade för våra röster. Rösterna gifter sig, fortsätter han.

Musiken beskriver Ulf och Erica som en vemodig platta och som låtar med klara vibbar av 90-talet. De nämner artister som Lisa Nilsson, Mauro Scocco och Peter Lemarc som musikalisk­a referenspu­nkter.

– Och Eldkvarn! Jag lyssnade på dem under hela min uppväxt och är starkt präglad av dem, säger Ulf.

– Vi skriver musik som vi själva vill höra på radion och Spotify.

NÄR DET GÄLLER framtiden har de inga speciella mål utstakade.

– Vi tänker oss guld och gröna skogar, fortsätter Ulf med ett skratt.

– Allvarligt talat så hoppas vi bara att folk ska tycka om det vi gör och att det ska generera gig, för vi vill * SJÖ: Magnus Sjöqvist, Ljungskile. Utbildad vid Musikhögsk­olan i Göteborg och jobbar som musiker, kompositör och musikprodu­cent. * MI: Ulf Michal, Uddevalla. Musiker och utbildad skådespela­re vid Teaterhögs­kolan i Stockholm. Var med och startade Bohuslän Teater (Regionteat­ern). Jobbar som filmare och fotograf. * LA: Erica Larsson från Frändefors är utbildad vid Musikhögsk­olan i Ingesund och jobbar som frilansand­e sångerska med allt från viskvällar till krogshower och företagsev­ent. Har turnerat i USA och är sedan 2014 invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee. ju ut och spela och vill få vår musik spelad, men det är svårt att göra sig hörd bland de stora jättarna. Vi är som en myra som hostar.

DEN 5 APRIL har de sin officiella releasespe­lning och den äger rum i Vardagsrum­met i Uddevalla Folkets hus. I sommar väntar sedan bland annat allsånger och festivaler på Sjömila, som växlar mellan att framträda som trio och som fullband.

– Det känns som vi har mycket kvar att göra tillsamman­s, säger Ulf.

 ?? Bild: ULF MICHAL ?? Spotify”, säger Ulf Michal.
Bild: ULF MICHAL Spotify”, säger Ulf Michal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden