Ttela

Martina Haag: ”Som att landa ett flygplan”

TV: DAGS FÖR FÖRSTA UTRÖSTNING­EN I LET’S DANCE

-

Tidigare när andra gick ut på dansgolvet, satte sig Martina Haag ner och käkade mat. Hon har länge försökt hålla sig undan situatione­r som kräver rörelse till musik, och har flera gånger tackat nej till Let’s dance. Den här gången ville hon däremot utmana sig själv – och sa ja med motivering­en man har bara ett liv.

DET VAR EN nervös Martina Haag som klev ut på dansgolvet tillsamman­s med Tobias Bader under förra sändningen, men inför fredag känner hon sig däremot lite varmare i kläderna.

– Det är som när man ska landa ett flygplan. Nu bumpade jag i ganska rejält och hamnade sist, men ändå, man vet hur det kommer vara den här gången, säger skådespela­ren och författare­n.

Hon beskriver det själv som att de andra deltagarna började i ett startblock medan hon själv startade i en grop, men juryn peppade henne under dansen. Ann Wilson sade bland annat att det kändes som att Haag inte gjort någonting annat än att dansa – nu gällde det bara att hitta takten.

– Det är en sak att vara bra i träningslo­kalen. Sedan kommer det här adrenalinp­åslaget i skarpt läge, och den där läskiga rösten säger: “I en cha cha...”. Då börjar hjärtat banka jättefort, jag får hög puls och börjar dansa jättesnabb­t, säger hon.

Många fina ord från juryn – men tittarna var inte nöjda. Martina Haag hamnade sist i premiären av Let’s dance, och satsar nu stenhårt på att hålla sig kvar i tävlingen. – Jag tänker så här: nämn en enda dansfilm där hjältarna ligger på topp i början, säger hon.

FREDAGENS SISTAPLATS har fått paret att träna ännu hårdare, däremot är Martina Haag inte helt nöjd med fredagens dansstil – quickstep.

– Det är en helt idiotiskt dans.

 ??  ?? STEG FÖR STEG. ”Dans är ingenting som kommer naturligt för Martina Haag. Jag måste göra en ramsa i huvudet. ’Sidan, mitten, sidan, ut, flax, mitten, sidan, ut’, det en trumma, då ska högerbenet ut’”, säger hon.
STEG FÖR STEG. ”Dans är ingenting som kommer naturligt för Martina Haag. Jag måste göra en ramsa i huvudet. ’Sidan, mitten, sidan, ut, flax, mitten, sidan, ut’, det en trumma, då ska högerbenet ut’”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden