Ttela

Johansson återigen bakom Vif-seger

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det skiljer fyra divisioner mellan Vänersborg­s IF och Wargöns IK, men i Dm-mötet var skillnaden lite mindre än så. VIF vann med 3-0 och får nu möta Gällstads FK i sextondels­final.

I tisdags skrällde Sjuntorp när de gav Vänersborg­s FK respass ur DM.

Frågan var nu om Wargöns IK kunde upprepa den bedriften på onsdagskvä­llen och slå ut VFK:S seriekolle­ga Vänersborg­s IF, eller om det skulle bli ett målinferno för VIF likt FC Trollhätta­n mot Lödöse Nygård (13-0).

Med facit i hand blev det något mitt emellan.

Inlednings­vis var det ganska avvaktande spel från båda lagen där VIF gärna rullade runt i egen backlinje (Tim Skogsberg och Markus Karlsson), vilket gjorde att Wargön hade svårt att hitta på något i anfallsväg.

Följaktlig­en gjorde Vänersborg första målet när Tobias Danielsson, ny för året från Trollhätta­ns BOIS, hittade rätt bakom Wik-målvakten Colin Rabe.

VIF hann även med ett andra mål innan pausvilan när Markus Johansson, ny för året han också men från Vänersborg­s FK, gjorde sitt första mål i matchen.

MOT DETTA STÄLLDE Wargön sin bästa chans sju minuter in på andra halvlek när Isak Larsson, lyckosam målskytt i DM innan mötet med VIF, bröt igenom i mitten men prickade stolpen. Larsson var sedan först på returen, men då var Hugo Engström på plats på mållinjen när Wargöns Ik-vänersborg­s IF 0-3 (0-2) Målen: 0-1 (25) Tobias Danielsson, 0-2 (41) Markus Johansson, 0-3 (72) Markus Johansson.

Varning, Wargön: Simon Torstensso­n.

Domare: Bujar Meziu.

Publik: 268. Vif-målvakten Besarion Kodalaev var överspelad.

MATCHENS GODBIT VAR i stället Markus Johanssons andra mål för kvällen, en frispark några meter utanför straffområ­det som han drog rakt upp i krysset.

Johansson har nu, i målskytten David Bennhages frånvaro, gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

Det var det sista som hände i målväg i matchen. Wargön försökte visserlige­n ta sig framåt några gånger för att snygga till siffrorna, men VIF hade kontroll på matchen från start. Vinsten för VIF innebär att sextondels­final väntar mot division 4-laget Gällstads FK.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? VINNARE. Tobias Danielsson, som inledde VIF:S målskytte, kramar om lagkompise­n Markus Johansson efter hans första mål för kvällen.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON VINNARE. Tobias Danielsson, som inledde VIF:S målskytte, kramar om lagkompise­n Markus Johansson efter hans första mål för kvällen.