Ttela

Ramic vill lämna IFK

- MARTIN AHLIN

Iba Ramic vill till Göta – som också vill ha honom. Men IFK Trollhätta­n vägrar släppa mittfältar­en, som nu istället kan bli ett så kallat ”ettårsfall”.

I slutet av november förra året stod det klart att Iba Ramic återvände till moderklubb­en IFK, men fyra månader senare har han ångrat sig.

Enligt IFK:S tränare Sevdaim Hajra kom beskedet häromdagen via chatt-appen messenger. Han beskriver det som att Ramic då bland annat motiverade sitt önskade klubbyte med rent ekonomiska fördelar.

– Han kunde kanske ha lagt fram det på ett annat sätt, men där är tyvärr inte Iba. Därför sa jag också till honom att jag inte kommer släppa honom, för han har tränat med oss i fyra, fem månader och har 25 lagkamrate­r som han plötsligt bara skiter i. Och då kan han lika gärna stå över hela 2018, menar Hajra.

Enligt Götas spelaransv­arige, Johan Lengroth, var det Ramic själv som nyligen kontaktade klubben. Någon lön har inte heller erbjudits.

– Här får han milersättn­ing, men om det är de pengarna han (Hajra) pratar om vet jag inte. Jag kan i alla fall säga till hundra procent att han inte vill gå hit av den anledninge­n, säger Lengroth som i måndags samlade Götas spelare och ledare för att undersöka om man ville ha tillbaka den tekniske mittfältar­en.

Svaret blev ett bestämt och unisont ja. Ändå är det högst osäkert om övergången blir av.

– Vi släppte ju Femija (Selmanovic) till dem i februari eller mars, alltså efter frimånaden­s slut, och skulle aldrig stoppa någon. Jag har pratat med IFK:S ordförande (Jonas Eklund) och de ska ha ett möte med fotbollsse­ktionen på onsdag (läs: idag). Jag räknar inte med att det blir några problem, utan de löser det här, säger Johan Lengroth.

Samma sak tror och hoppas huvudperso­nen, 23-årige Iba Ramic.

– Sånt här händer bara i IFK, ingen annanstans. Göta kunde släppa Femija, så varför kan inte IFK släppa mig till Göta? Det är exakt samma grej och det är bara de som vill jävlas. Men det kommer lösa sig, det finns inget annat, säger Ramic som tillbakavi­sar det ekonomiska motivet:

– Det stämmer inte alls. Jag byter klubb för att det är dåliga träningar och dålig kvalité överlag. Helt katastrofa­lt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden