Ttela

Elvira laddar för O-ringen i USA

- LARS HOGEDAL

Vid den snöiga orienterin­gspremiäre­n i Skåne fanns inte Trollhätte­tjejen Elvira Björklund på plats. Som junior har hon radat upp topplaceri­ngar de senaste åren och i höstas blev det ett Smsilver på medeldista­ns. Men nu har hon uppehåll för att plugga i USA.

Sedan några månader tillbaka befinner Elvira Björklund sig i USA så det blir ingen orienterin­g den närmaste tiden.

– Jag åkte hit för att jag ville resa och se mig om innan jag börjar på högskolan. Vill även förbättra mina kunskaper i engelska. Jag valde att åka till Santa Barbara i Kalifornie­n för att det är hyfsat varmt där och deras City College har gott renommé. Där pluggar jag bland annat medicinsk mikrobiolo­gi, berättar Elvira Björklund.

”Upplägget av träningen skiljer sig från hemma och det är riktigt kul”

ELVIRA BJÖRKLUND

grupp på tio långdistan­slöpare, varav fyra tjejer. Träningen är gemensam fem gånger i veckan och i övrigt handlar det om individuel­l träning. Konkurrens­en är hård så dwet blir riktigt bra sparring. Ett flertal banlopp är planerade under månaderna som kommer.

– UPPLÄGGET AV träningen skiljer sig från hemma och det är riktigt kul. Jag känner mig alltid trött efter passen och jag har förbättrat min kondition och löpkapacit­et. Förhoppnin­gsvis kan jag ta till mig flera saker för att utveckla min träning. Men jag saknar så att springa i skogen och på stig, fortsätter Elvira.

ELVIRA ÅTERKOMMER TILL Trollhätta­n i månadsskif­tet maj-juni och har då siktet inställt på O-ringen i Örnsköldsv­ik senare under sommaren. Där blir det premiär i D21klassen.

– Det är första året för mig som senior även om jag sprang många D21-tävlingar förra året så vill jag bara känna på distansen. Banlängder­na ökar och konkurrens­en är betydligt hårdare än i juniorklas­sen. Till hösten siktar jag på SM. Hoppas att vi i TSOK ställer upp med ett lag på Sm-stafetten, då vill jag vara i riktigt bra form. Älskar att springa stafett, avslutar Elvira.

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? VÄRME. Elvira Björklund, Trollhätta­ns SOK, har flytt från snö, is och kyla till Kalifornie­ns varmare och skönare klimat.
Bild: LARS HOGEDAL VÄRME. Elvira Björklund, Trollhätta­ns SOK, har flytt från snö, is och kyla till Kalifornie­ns varmare och skönare klimat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden