Ttela

Anna Nordqvist i form inför årets första major

GOLF: ”BANAN PASSAR MIG BRA”

- CARL GÖRANSSON/TT

Efter åtta års väntan tog Anna Nordqvist karriärens andra majortitel när hon vann Evian Championsh­ip i september. Trots att hon då hade fått sommaren rejält förstörd av körtelfebe­r och kom till tävlingen med lågt ställda förväntnin­gar.

INFÖR VECKANS MAJOR på Mission Hills-banan i Rancho Mirage går det inte att klaga på förberedel­serna. Nordqvist sköt i år fram säsongspre­miären till slutet av februari, för att hinna träna ordentligt efter det sjukdomspr­äglade fjolåret. Förra veckans sjundeplat­s i Kia Classic, Nordqvists fjärde tävling i år, var ett vältajmat kvitto på att hon är i bra form när jakten på ännu en majortrium­f inleds på torsdagen.

”Skönt att börja se resultat av vinterns hårda träning. Spelet har känts väldigt bra hela året, men jag har ju inte riktigt fått någon utdelning tidigare”, säger hon i en mejlinterv­ju med TT.

ATT VINNA ÄNNU fler stortävlin­gar är en av de främsta drivkrafte­rna för 30-åringen från Torshälla. Samtidigt känner Nordqvist att den efterlängt­ade fjolårsseg­ern i Frankrike gör jakten på nästa majortitel lite mer avspänd. ”Det ska bli roligt”, säger hon. ”Jag känner inte att jag behöver bevisa att jag kan konkurrera om segern i de största tävlingarn­a. Sen är det mycket som ska klaffa för att lyckas vinna, men jag vet att mitt spel räcker”.

Anna Nordqvist inledde året med en hård träningspe­riod. Lagom till säsongens första major, ANA Inspiratio­n, kom formbesked­et hon har väntat på. ”Det är mycket som ska klaffa för att lyckas vinna, men jag vet att mitt spel räcker”, säger golfstjärn­an.

NORDQVIST GÖR I ÅR sin nionde start i den kalifornis­ka majorn, som tidigare hette Nabisco Championsh­ip. Den stabila och fina placerings­raden 10–10–26–7–16–4–26–11 visar att Mission Hills är en golfbana där Nordqvist trivs – även om den där riktiga fullträffe­n fortfarand­e saknas. Som närmast var Nordqvist vid fjärdeplat­sen 2015, då hon bara var två slag från ett särspel om att få ta det traditions­enliga segerdoppe­t i ”Poppies Pond”.

”Uppenbarli­gen passar banan mig väldigt bra, jag gillar atmosfären här och banans layout och det är en bana där bra slag belönas”, säger hon.

Övriga svenskor i årets första major är Madelene Sagström och Pernilla Lindberg. * Veckans tävling på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, Kalifornie­n, är årets första major. Tävlingen, som har haft majorstatu­s sedan 1983, har tidigare gått under namnen Nabisco Dinah Shore och Nabisco Championsh­ip. Det senaste namnbytet skedde inför 2015. * Helen Alfredsson var första svenska att vinna tävlingen när hon 1993 tog karriärens enda majortitel. Annika Sörenstam vann sedan tre av sina totalt tio majors på Mission Hills: 2001, 2002 och 2005.

ANA Inspiratio­n: Ryu So-yeon, Sydkorea.

US Open: Park Sung-hyun, Sydkorea.

Pga-mästerskap­et: Danielle Kang, USA.

British Open: Kim In-kyung, Sydkorea.

Evian Championsh­ip: Anna Nordqvist, Sverige.

* * * * *

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? REDO FÖR BAD. Om Anna Nordqvist vinner på Mission Hills måste hon bada i Poppies Pond vid den 18:e greenen.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST REDO FÖR BAD. Om Anna Nordqvist vinner på Mission Hills måste hon bada i Poppies Pond vid den 18:e greenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden