Ttela

SLÄPPER BOK OM HUD OCH HÄLSA

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Hannah Sjöström är aktuell med en ny bok. Precis som i den förra boken handlar det om huden. Men nu handlar det snarara om insidan av kroppen än vad vi tar på huden.

Vänersborg­sbördige journalist­en och författare­n Hannah Sjöström har nu släppt sin andra bok. Under påskhelgen var hon hemma i Vänersborg för att signera den på bokhandeln. Precis som den första boken, handlar den andra om hudvård.

– Om den första boken handlade om syntetiska kemikalier och hur man ska tänka kring att detoxa. Så handlar den här boken mer om vad man kan göra på insidan, berättar Hannah Sjöström.

Hon menar att mycket inom hudvården i dag handlar om att fixa något på utsidan. Det kan handla om att köpa en kräm eller göra en behandling.

– Men vad många glömmer bort är att huden är ett levande organ. Det som händer på insidan i form av exempelvis kost och stress påverkar hudens utsida. Det är det jag vill ge en guide till i den här boken.

Hannah Sjöström berättar att stress är en av våra största folksjukdo­mar och att det på samma gång är orsak till många hudåkommor såsom, akne och andra inflammato­riska tillstånd.

– Många kopplar inte det utan tänker i stället att man ska lösa problemen på utsidan. Men många gånger kan det vara att man äter fel, eller att man äter mediciner, eller att man inte sover ordentligt. Jag försöker ge en holistisk guide till det. Vad är ditt bästa tips?

– Jag som är över 40 behöver sova. Om jag inte gör det så syns det. Det hänger ju också mycket ihop med stress, många som sover dåligt är samtidigt stressade. Under natten sker en generering av alla celler inklusive hudcellern­a. Så alla mina tips är inte bara bra för huden utan för hela hälsan. Det är bra för hjärnan att ta ner stressnivå­erna och det är bra för magen att äta bra kost.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? PÅ MAMMAS GATA. Under påskafton signerade Vänersborg­sbördige författare­n Hannah Sjöström sin bok Hello Glow i Vänersborg.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON PÅ MAMMAS GATA. Under påskafton signerade Vänersborg­sbördige författare­n Hannah Sjöström sin bok Hello Glow i Vänersborg.
 ?? Bild: PRESSBILD ??
Bild: PRESSBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden