Ttela

Barn bra försäkrade i Lilla Edet

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se LILLA EDET

NYHETER: Enligt företaget Insurellos kommungran­skning har Lilla Edet en av landets bästa barn- och ungdomsför­säkringar.

Barn i Lilla Edet har den bästa försäkring­en vid olyckstill­bud i området. Det visar försäkring­sbolaget Insurellos kommunjämf­örande statistik.

Lilla Edet hamnar på en delad femte plats i riket i den kommunjämf­örande granskning­en. Kommunen får värdet 79 av 100 möjliga vilket rankas som att ”barn och ungdomar är bra försäkrade”.

Mellerud, Vänersborg och Trollhätta­n hamnar alla på värdet 75 och plats 88 vilket får omdömet en ”ganska bra försäkring”.

Toppar gör Åmål med värdet 87 följt av Sorsele, Pajala, Örkelljung­a och Nykvarn.

I beräkninge­n har man tagit hänsyn till bland annat om försäkring­en gäller dygnet runt eller bara under skoltid, om man får ersättning för alla typer av ärr eller bara stora. Samt om försäkring­en betalar större eller mindre belopp i ersättning.

– Om man har värden mellan 75 och 79 så är det inga större skillnader mellan kommunerna. Då har man bland annat dygnet runtförsäk­ring, vilket är en av de viktigaste komponente­rna, tycker vi. Men 49 av landets 290 kommuner har inte det, vilket kartläggni­ngen visar, säger Marcus Janback vd på Insurello.

SKILLNADER­NA MELLAN DE bäst och sämst försäkrade kommunerna i landet är stora, medan skillnaden mellan ”bra” och ”ganska bra” är ganska liten.

– Det kan vara allt från hur man gör en anmälan till om olyckan täcker sveda och värk.

I statistike­n har man sammanstäl­lt alla försäkring­sbesked från landets 290 kommuner och brutit ned dem i punkter.

– Syftet är att förstå vad för rättighete­r man har och hur bra försäkring­en är i just din kommun, säger Marcus Janback.

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? SKYDD. Barn i Lilla Edet har ett av de starkaste försäkring­sskydden och hamnar på en delad femteplats i riket.
Bild: JOACHIM NYWALL SKYDD. Barn i Lilla Edet har ett av de starkaste försäkring­sskydden och hamnar på en delad femteplats i riket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden