Ttela

Radhus brann ned till grunden

- IDA CLIFFORDSO­N GABRIEL ANDERSSON

Under påskaftone­n brann ett radhus ner till grunden på Orust. Enligt räddningst­jänsten var det nära att det också blev en stor skogsbrand.

Det brann för fullt och hela övervåning­en på radhuset hade rasat in när tidningen pratade med räddningst­jänsten på lördagseft­ermiddagen.

– Det var ju så pass snabbt brandförlo­pp så det var i stort sett helt övertänt när vi kom fram. Tio minuter efter att första styrkan var på plats så brann det i samtliga fyra lägenheter, berättar räddningsc­hefen Marcus Larsson när vi ringer upp honom igen på söndagsmor­gonen.

RÄDDNINGST­JÄNSTEN VAR PÅ plats hela natten för att säkerställ­a att branden slocknade ordentligt. Sedan lämnade de över till polisen.

På lördagseft­ermiddagen kämpade 16 brandmän för att elden inte skulle sprida sig till ett närliggand­e radhus. Då hade det redan fattat eld i gräs och skog.

– Ja, om det hade blåst lite mer så hade vi haft en större brand i skog och mark också, säger Marcus Larsson.

Han berättar att privatpers­oner hjälpte till med att dra vattenslan­gar i skogen för släcknings­arbetet. Vad kan branden bero på?

– Det vet vi inte i nuläget utan det får polisen svara på ifall de gör någon teknisk undersökni­ng, säger Marcus Larsson.

SOS Alarm skickade två ambulansbi­lar och en helikopter till platsen, men vid halv femtiden på lördagen kunde de meddela att helikopter­n och en av bilarna åkt där ifrån utan att ha med sig någon skadad. Den tredje ambulansen stod kvar för säkerhets skull.

POLISEN RÄKNADE MED att vara på plats under hela söndagen. Man skulle göra en teknisk undersökni­ng av brandplats­en och förhöra vittnen.

– Vi genomför vittnesför­hör med alla som bodde där och kanske med grannar som kan ha sett någonting om hur det kan ha startat. säger Johan Raske, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla. Misstänker ni att den är anlagd?

– Nej vi har i nuläget ingen förklaring till varför det har brunnit.

Johan Raske har inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad i branden.

 ?? Bild: MIKAEL BERGLUND ?? ÖVERTÄNT. Radhusläng­an som brann ner innehöll fyra lägenheter.
Bild: MIKAEL BERGLUND ÖVERTÄNT. Radhusläng­an som brann ner innehöll fyra lägenheter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden